SDP: Postoji li dogovor DPS-a i Vučića oko Marovića?

On takođe navodi da je neobjašnjiv interes Srbije da regionalnim kriminalcima dijeli državljanstva kako bi izbjegli pravdu, ukoliko, po njegovim riječima, nije u pitanju još jedna nečasna trgovina Đukanović - Vučić državnim interesima
25 komentar(a)
Miloš Marović, Foto: Savo Prelević
Miloš Marović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.03.2017. 15:12h

Prošlo je već nekoliko dana od otvorenog poziva SDP-a ministru Zoranu Pažinu da kaže što se dešava sa privođenjem pravdi Miloša Marovića. Da li je Ministarstvo pravde pokrenulo bilo kakvu inicijativu kako bi mlađi Marović, koji je priznao da je kao dio organizovane kriminalne grupe koja je od građana Crne Gore otela desetine miliona eura, dobio zasluženi smještaj u KPD “Spuž”, u skladu sa dogovorom koji je postigao sa Tužilaštvom, zapitao se funkcioner SDP-a Dragan Šimrak.

"Javnost je upoznata da se Marović dogovorio sa Tužiocem da za sve što je uradio, provede u zatvoru svega 11 mjeseci. Sa kim se dogovorio da taj period umjesto u spuškom zatvoru provede u Beogradu, što sam ministar pravde naziva “ruganjem pravdi”, i da li je po srijedi dogovor DPS-a i Vučićevog SNS-a, moraće obavijestiti javnost", rekao je Šimrak.

On takođe navodi da je neobjašnjiv interes Srbije da regionalnim kriminalcima dijeli državljanstva kako bi izbjegli pravdu, ukoliko, po njegovim riječima, nije u pitanju još jedna nečasna trgovina Đukanović - Vučić državnim interesima.

"Pozivamo ministra pravde da hitno obavijesti javnost da li je potjernica za Marovićem raspisana i zašto Srbija na postupa po njoj, kada se koliko juče ministar hvalio odličnom saradnjom na pravosudnom i političkom nivou", naveo je Šimrak.

Šimrak je pozvao ministra pravde da odgovori i zašto se Maroviću dozvoljava da odloži izvršenje kazne zatvora.

"Da li je pravda pokrasti građane, priznati krivicu, dobiti minimalnu kaznu za milionsko otimanje, a onda uzeti državljanstvo druge i države i time pokušati izbjegavanje zaslužene kazne.Ako Ministar misli da ovo javnost Crne Gore ne vidi, grdno se vara. Nemojte podcjenjivati građane ove zemlje i njihov osjećaj za pravednost i dajte hitno odgovore na ova pitanja", zaključuje Šimrak.

Bonus video: