Kotor: Uehara ohrabrila namjere lokalne vlasti ka poboljšanju transparentnosti

Kako je saopšteno iz Opštine Kotor, Jokić je informisao ambasadorku o aktuelnoj situaciji u opštini
6 komentar(a)
Margaret En Uehara, Vladimir Jokić, Foto: Demokratska Crna Gora
Margaret En Uehara, Vladimir Jokić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 22.03.2017. 16:29h

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić sa saradnicima priredio je prijem za ambasadorku SAD u Crnoj Gori Margaret En Uehara.

Kako je saopšteno iz Opštine Kotor, Jokić je informisao ambasadorku o aktuelnoj situaciji u opštini, pri čemu je naglasio da Kotor – uz povećanje poreske discipline i smanjenje tolerancije prema propustima kojih je do sada bilo - ima potencijale da isfinansira redovne aktivnosti i planirane projekte.

"Ambasadorka Uehara pozdravila je najavu lokalne uprave i gradonačelnika Jokića o promjenama koje će omogućiti da Opština bude u funkciji servisa građanima. Ona je, takođe, ohrabrila namjere ka poboljšanju transparentnosti, posebno u dijelu koji se odnosi na formiranje Informacionog sistema, čime će biti omogućeno direktno praćenje tokova novca u Opštini i finansiranja projekata. Gradonačelnik Jokić informisao je gošću o planovimai i viziji razvoja turizma u Kotoru, ističući problem nedostatka većih hotelskih kapaciteta. Ambasadorka Uehara je naglasila važnost anagažovanja lokalnih vlasti na stvaranju uslova da se turisti u Kotoru zadržavaju duže i izrazila nadu da će američke firme biti zainteresovane da ulažu u Kotor", navodi se u saopštenju Opštine Kotor..

Bonus video: