Bečić: Crnoj Gori trebaju novi ljudi, koji sa sobom nose novu vrijednost

U razgovoru sa ambasadorom, predsjednik Demokrata je posebno naglasio da je vrijeme Demokratske partije socijalista prošlo
11 komentar(a)
Arne Sanes Bjronstad, Aleksa Bečić, Foto: Demokrate
Arne Sanes Bjronstad, Aleksa Bečić, Foto: Demokrate
Ažurirano: 22.03.2017. 15:16h

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, razgovarao je danas sa ambasadorom Kraljevine Norvške, Arneom Sannesom Bjornstadom, sa kojim je razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori.

Sastanku je prisustvovao i generalni sekretar Demokrata, Boris Bogdanović.

"Predsjednik Bečić je uvaženog gosta upoznao sa posljednjim istraživanjem agencije Defacto, u kojem je pokazano da rejting Demokrata konstantno i rapidno raste, pa se, na osnovu toga, može izvući jedinstven zaključak da građani Demokratsku Crnu Goru prepoznaju kao istinsku građansku partiju, što nije bilo lako ni postati, uzimajući u obzir društene prilike ne samo u Crnoj Gori, nego i na Balkanu", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Bečić naglasio u razgovoru sa Bjornstadom da Demokrate imaju najveći manevarski prostor u Crnoj Gori, "jer promovišu nove, čiste, nekompromitovane ljude."

"To je naša formula uspjeha", istakao je predsjednik Demokrata.

Bečić je ambasadoru saopštio da su Demokrate dokazale na konkretnim primjerima, slučajevima i predmetima da su jedni od najvećih boraca protiv korupcije i organizovanog kriminala na političkoj sceni Crne Gore.

"Za nas nema nedodirljivih pojedinaca, za nas nema nedodirljivih grupa, za nas ne postoje oni protiv kojih se nećemo pobuniti ako protiv istih imamo čvrste dokaze da vrše djela protiv interesa građana i države Crne Gore", naglasio je predsjednik Bečić.

Predsjednik Demokratske Crne Gore je Bjornstadu predočio da sve što su Demokrate uradile u prethodne dvije godine, uradili oslanjajući se na sopstvene snage, kapacitete i kadrovske potencijale.

"Iako je to bio izuzetno težak put, mi smo veoma ponosni na to, saopštio je Bečić.

U saopštenju se dodaje da ono što je Bečič posebno istakao visokom gostu je da, ukoliko neko želi da bude odgovorna vlast, da sprovodi reforme, da se bori protiv korupcije i organizovanog kriminala, a najbitnije, radi u korist svih građana, mora biti potpuno nezavistan, bez uticaja sa bilo koje strane, "što Demokrate svakako jesu."

U razgovoru sa ambasadorom, predsjednik Demokrata je posebno naglasio da je vrijeme Demokratske partije socijalista prošlo.

"Đukanović je, kako je rekao Bečić, promijenio više nacija, više država, više partnera sa međunaronih adresa i da će ih ponovo promijeniti samo ako mu neko bude garantovao da će zadržati sve ono što je nezakonito stekao", navodi se u saopštenju.

Na kraju, Bečić je istakao da Crnoj Gori, ali i cijelom Balkanu trebaju "novi ljudi, koji sa sobom nose novu vrijednost, i koji hoće da rade, a ne da manipulišu masama."

Bonus video: