Bošković i načelnik Generalštaba sastali se sa delegacijom Kanade

Ambasador Pinington izrazio je zadovoljstvo napretkom koji je Crna Gora ostvarila u domenu odbrane
68 pregleda 1 komentar(a)
Predrag Bošković, Ljubiša Jokić, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Predrag Bošković, Ljubiša Jokić, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Ažurirano: 15.03.2017. 15:02h

Ministar odbrane Predrag Bošković i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore general- potpukovnik Ljubiša Jokić sastali su se danas sa delegacijom Kanade koju je predvodio ambasador Kanade u Crnoj Gori, Filip Pinington, a sastanku su prisustvovali i izaslanik odbrane pukovnik Mark Hogson, kao i predstavnici kanadske kompanije Bell Helicopter Textron Canada.

Bošković se zahvalio ambasadoru Piningtonu na sveukupnoj podršci Kanade u domenu evroatlantskih integracija Crne Gore, izrazivši zadovoljstvo povodom okončanja procesa ratifikacije Protokola o pristupanju Crne Gore u NATO. Takođe, naglasio je da je sveukupna saradnja u oblasti odbrane Crne Gore i Kanade veoma kvalitetna i sadržajna. On je istakao da će Ministarstvo odbrane i u narednom periodu nastaviti da bude kredibilan partner, nastavljajući započete procese modernizacije i opremanja Vojske Crne Gore, kao i edukacije kadrova.

Predstavnici kompanije Bell Helicopter prezentovali su mogućnosti uspostavljanja buduće saradnje u sferi opremanja i modernizacije, predstavili svoje proizvode i istakli posvećenost kreiranju najboljih mogućih uslova, u skladu sa potrebama Ministarstva i Vojske Crne Gore.

Ambasador Pinington izrazio je zadovoljstvo napretkom koji je Crna Gora ostvarila u domenu odbrane, uz uvjerenje da će Crna Gora uskoro postati punopravna NATO članica.

Bonus video: