Sklapanje društvenog dogovora za opstanak Pljevalja

“Pozivamo, opozicione koalicije i stranke da se 9. maja, na Dan pobjede nad fašizmom, odnosno na Dan Evrope, pred licem pljevaljske javnosti, okupimo i da se svojim potpisima i svojom čašću obavežemo na slogu i jedinstvo i time napravimo prvi korak ka povratku Pljevalja iz ekonomskog, ekološkog, socijalnog, kulturnog i duhovnog bezdana u koji su dospjela zaslugom onih koji su se koristeći poziciju vlasti prema njima vodili neokolonijalnu politiku”
62 pregleda 1 komentar(a)
Pljevlja, Pljevlja grad, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja, Pljevlja grad, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 07.05.2018. 12:18h

Iz Koalicije Nova, SNP i PzP pozvali su sve opozicione koalicije i partije koje učestvuju i koje ne učestvuju na predstojećim lokalnim izborima 27. maja u Pljevljima na “sklapanje društvenog dogovora oko najbitnijih pitanja opstanka Pljevalja kao teritorijalne, socijalne, ekonomske i kulturne zajednice sa šestvjekovnom tradicijom”.

Potpisivanje, prihvatanje i poštovanje takvog društvenog dogovora, smatraju u toj Koaliciji značiće da “smo budućnost Pljevlja i naših sugrađana stavili iznad uskopartijskih interesa, ličnih ambicija, sujeta i netrpeljivosti”.

“Pozivamo, opozicione koalicije i stranke da se 9. maja, na Dan pobjede nad fašizmom, odnosno na Dan Evrope, pred licem pljevaljske javnosti, okupimo i da se svojim potpisima i svojom čašću obavežemo na slogu i jedinstvo i time napravimo prvi korak ka povratku Pljevalja iz ekonomskog, ekološkog, socijalnog, kulturnog i duhovnog bezdana u koji su dospjela zaslugom onih koji su se koristeći poziciju vlasti prema njima vodili neokolonijalnu politiku”, navodi se u saopštenju Koalicije koje je potpisao predsjednik Opštinskog odbora SNP-a Rajko Palibrk.

Ta svojevrsna deklaracija o usklađenom i složnom djelovanju pljevaljske opozicije, smatraju u Koaliciji ohrabriće, osloboditi i ujediniti duh Pljevljaka koji će kao slobodni ljudi svojim glasovima 27. maja poslati aktuelnu vlast u političku prošlost.

“Iako je ostalo malo vremena do izbora, još nije kasno da se pljevaljska opozicija ujedini na način što se neće međusobno napadati, satirati i nadgornjavati već svu svoju snagu usmjeriti prema onim našim sugrađanima koji još nisu prihvatili istinu da je DPS ucjenama kupovinom glasova, pogubnom politikom i servilnim odnosom prema centralnoj crnogorskoj vlasti i interesima kapitala sve Pljevljake doveo na rub propasti. Prihvatanjem i realizacijom ideje o zajedništvu opozicije uputićemo najjasniju poruku o našim iskrenim namjerama da se izborimo za budućnost Pljevalja i postavimo temelje nove političke filozofije svojstvene svemu onom uzvišenom što je krasilo i što krasi ovu sredinu. Pružanjem ruke prijateljstva, pomirenja i jedinstva pljevaljska opozicija će pokazati da baštini vrijednosti koje su vjekovima krasile Pljevlja i Pljevljake, a to su spremnost da se odbrani od propadanja svoj zavičaj, svoja porodica i svoje kulturne i duhovne osobenosti i to sve uz poštovanje najvećih moralnih i pravnih principa”, navodi se u saopštenju.

U Koaliciji "Da Pljevljima svane- složno i iskreno naprijed" tvrde da je za postojeće katastrofalno ekonomsko, ekološko, demografsko i kulturno propadanje Pljevalja najviše odgovorna aktuelna crnogorska vlast i Demokratska partija socijalista.

Bonus video: