Crnogorska o izborima u Nikšiću: Umjesto stida, vlast i opozicija se raduju

"Posebno je "zanimljiva" radost Socijaldemokrata koji je dobio manje glasova od broja poništenih glasačkih listića ili Liberalne partije koja nije ni učestvovala na izborima, a slavi svoj mandat"
248 pregleda 10 komentar(a)
Ranko Šćepanović, Foto: Crnogorska
Ranko Šćepanović, Foto: Crnogorska
Ažurirano: 14.03.2017. 16:24h

Nakon održanih izbora u Nikšiću, umjesto stida - radost i vlasti i opozicije, saopštio je danas Ranko Šćepanović, zamjenika predsjednika Crnogorske.

U Nikšiću su u nedjelju održani lokalni izbori na kojima su učestvovale samo dvije partije – Demokratska partija socijalista (DPS) i Socijaldemokrate (SD). Na izbore je izašlo 26.322 građana, odnosno 45% upisanih. DPS je osvojio 21.104 glasa, SD 2.324, što je manje od broja nevažećih glasova kojih je bilo 2.894.

"Vlast slavi pobjedu, a opozicija uspješan bojkot. Samo odsustvo zdravog razuma može napraviti ovakvu situaciju u našoj malenoj Crnoj Gori, a i jedni i drugi ne shvataju da su poraženi i da je najveći gubitnik Nikšić i cijela Crna Gora. U drugoj deceniji 21. vijeka gotovo cjelokupna politička elita Crne Gore slavi zajednički poraz kao veliku pobjedu. Mi u Crnogorskoj se pitamo čega im nedostaje - pameti ili morala?! Nažalost, plašimo se da je ovo drugo u pitanju", istakao je Šćepanović.

On je dodao da je i vlasti i opoziciji zajedničko potcjenjivanje građana Crne Gore, jer građani najbolje znaju da u ovoj prljavoj političkoj igri nema pobjednika.

"Svi slave pobjedu iako nijesu imali pravog protivnika. Posebno je "zanimljiva" radost Socijaldemokrata koji je dobio manje glasova od broja poništenih glasačkih listića ili Liberalne partije koja nije ni učestvovala na izborima, a slavi svoj mandat. Još su interesantniji ovi koji nijesu učestvovali na izborima i slave što nijesu dobili ništa. I jedni i drugi ne shvataju da su ovakvim ponašanjem povrijedili zdravi razum svakog slobodnomislećeg građanina Crne Gore. Ne shvataju da gaze temeljne principe demokratije na kojima počivaju sva slobodna društva i države. Svi zajedno ne razumiju da se poigravaju sa Crnom Gorom doživljavajući je plemenskom zajednicom, a ne državom slobodnih ljudi", kazao je Šćepanović.

On poručuje da i ovi izbori pokazuju koliko je u neznavenoj Crnoj Gori teško razlikovati pobjedu od poraza, ako dozvolimo politikantima da nam tumače što je to pobjeda, a što poraz.

"Mi u Crnogorskoj, kao slobodnomisleći ljudi, koji iznad svega vole svoju jedinu državu Crnu Goru, sa dubokim prezrenjem i gnušanjem gledamo na ponašanje svih političkih struktura koje slave svoje Pirove pobjede na nikšićkim izborima- tamo niko nije pobijedio, nego smo svi zajedno duboko poraženi", zaključuje Šćepanović

Bonus video: