SDP: RTCG kao supstitut Pink-Informer uvezenog medijskog blata

SDP je podnijela prigovor Savjetu RTCG na sadržaj emisije te kuće
1154 pregleda 5 komentar(a)
Zgrada RTCG, Foto: Luka Zeković
Zgrada RTCG, Foto: Luka Zeković

Socijaldemokratska partija Crne Gore (SDP) ocjenjuje da se stepen posrnuća demokratije i medijskih sloboda u Crnoj Gori možda najbolje ogleda u izvještavanju tzv. Javnog servisa RTCG, što registruju i brojne kredibilne međunarodne organizacije.

"Da je teza da uvijek može gore tačna, opet najbolje potvrđuje slučaj RTCG. Za vrijeme prethodne DPS uprave RTCG, na čelu sa Radojkom Rutović, činjelo se da je dno dotaknuto, a onda smo dobili ovo što danas imamo kao supstitut Pink-Informer uvezenog medijskog blata. Preksinoćna emisija je prevazišla čak i Pink standarde, a ako RTCG nastavi da, pored informative, kontaminira i ostale sadržaje ove kuće vjerovatno da ubrzo možemo očekivati Farmu i Parove na frekvencijama televizije koju plaćaju svi građani", navode u SDP-u.

SDP, navode, iako svjesna uzaludnosti tog čina, podnijela je prigovor Savjetu RTCG na sadržaj emisije, budući da su njome "zgaženi svi profesionalni standardi iole objektivnog novinarstva".

"Znajući ishod naše primjedbe, imajući u vidu partijski sastav većine u Savjetu RTCG, želimo da makar ostane zabilježeno za buduće neke generacije da je ova kuća , sem politike etničkog čišćenja i ratnog kriminala devedesetih, direktno podržavala i sadašnji kriminal i korupciju. I to sve od novca svih nas", zaključuju u SDP.

Bonus video: