Lekić: Đačić je neuračunljiva osoba, to zna cijeli grad

Đačić prethodno rekao Lekiću da nije dovoljno pročitao...
144 pregleda 2 komentar(a)
SO Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
SO Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 14.03.2017. 12:19h

Odbornik Milan Lekić (Nova) nazvao je juče predsjednika Opštine Pljevlja Mirka Đačića “neuračunljivom osobom”.

On je na sjednici Skupštine poručio Đačiću da to "zna cijeli grad".

Đačić je ranije izašao iz sale, a predsjednik Skupštine Tarik Gadžović (DPS) Lekiću je oduzeo riječ i sjednica je nakratko prekinuta.

Lekić je uvredu izrekao replicirajući Đačiću koji je kazao "da nije bio na ponos svojih sugrađana dok je bio poslanik".

"Puno je lingvistički izrečenih rečenica i riječi, nerazumijevanje pojmova. Nije nam to za ponos kada imamo javnog funkcionera koji nije dovoljno edukovan, koji nije dovoljno pročitao. Vrlo često izgovara pogrešno, posebno strane riječi", rekao je Đačić, dok je na dnevnom redu bila rasprava o razrješenju glavnog odministratora Opštine Saše Ječmenice.

Božidar Bajić (PzP) kazao je da je "Đačić o jadu zabavio Pljevlja i pljevaljski DPS", nakon što mu je on prigovorio za nepotizam dok je opozicija bila na vlasti.

"Sve mi ovo liči da pojedini funkcioneri lokalne uprave okreću leđa Đačiću, ili im je predsjednik Opštine naredio da podnesu ostavke", kazao je Bajić.

Ostavke su ranije, iz kako su saopštili ličnih razloga, podnijeli Đačićevi prvi saradnici - Ječmenica i potpredsjednik Opštine Ljubiša Ćurčić.

Zdravko Bajić (SNP) kazao da se na svakoj sjednici raspravlja o smjeni lokalnih funkcionera, što nije dobro s obzirom na to da je sadašnja garnitura na vlasti manje od tri godine.

"Danas raspravljamo o smjeni potpredsjednika Opštine, glavnog administratora, predsjednika Odbora direktora Stadiona, direktora Grijanja. Nedavno smo raspravljali o smjeni direktora Čistoće, a u Komunalnoj policiji više od godinu nije izabran načelnik. Među rukovodiocima su ljudi protiv kojih su se vodili ili vode krivični postupci. Direktor Drekcije za imovinu je podnio pa povukao ostavku“, rekao je Bajić.

Komentarišući otavku direktora opštinskog preduzeća Grijanje Besaleta Boškovića, Milan Lekić je kazao da je on to uradio nakon što je predsjednik Opštine od njega tražio da smanji plate i otpusti dio radnika.

Te tvrdnje demantovao je Boškovićev partijski drug Šećer Bajrović (Socijaldemokrate).

Bonus video: