DPS: Pokušaj DF-a da opravdaju akcije koje planiraju da izvedu u Nikšiću

"Demokratski front besmislenim, providnim izmišljotinama pokušava unaprijed da opravda akcije koje planiraju da izvedu u nedjelju 12. marta, ne bi li na sve moguće načine, pa čak i nasiljem, opstruirali izborni proces u Nikšiću", navode iz DPS-a
28 komentar(a)
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 10.03.2017. 10:49h

Demokratskom frontu je jedini cilj destabilizacija Crne Gore, a lokalni izbori u Nikšiću su poslednja šansa da im to i uspije, smatraju u DPS-u.

"Demokratski front besmislenim, providnim izmišljotinama pokušava unaprijed da opravda akcije koje planiraju da izvedu u nedjelju 12. marta, ne bi li na sve moguće načine, pa čak i nasiljem, opstruirali izborni proces u Nikšiću", navode iz DPS-a.

Oni navode da DF danima u medijima sami priznaju "da će učiniti sve kako izbori u Nikšiću ne bi uspjeli", a da su tri dana prije održavanja izbora "lažima odlučili da prikriju svoje aktiviste".

U Demokratskom frontu su najavili da će DPS izazvati nemire na dan izbora u Nikšiću, kao i da će "Kriminalci nositi obilježja opozicije".

U DPS-u smatraju da "DF-u ni ovaj pokušaj neće proći, kao što nije ni 16. oktobra 2016. godine", kao i da je jasno ko priželjkuje "makedonski scenario".

"Zato lažima unaprijed pripremaju alibi za scenario koji su za Nikšićane i Nikšić osmislili njihovi finansijeri i nalogodavci iz inostranstva, a oni će, kao i uvijek slijepi poslušnici tuđih interesa, pokušati da ga sprovedu u djelo. Da ni slučajno ne bi pomislili da su svojim izmišljotinama nekoga opet prevarili i odveli na zli put, građani će im olovkom na biralištima pružiti jasan odgovor, ubjedljiviji nego što mogu i da zamisle. Niko nema veći interes od DPS-a da izbori u Nikšiću proteknu u savršenom redu i miru, a desetine hiljada Nikšićana koji će 12. marta ostvariti svoje građansko pravo su dovoljno mudri i promišljeni da neće nasjesti na već potrošeni arsenal provokacija iz kuhinje DF-a. Propali teroristi iz DF-a trebalo bi da su već odavno naučili da je Crna Gora ozbiljna država koja je spremna u svakom trenutku da sačuva mir i stabilnost, te da su institucije sposobne da izađu na kraj sa svakim sličnim pokušajem izazivanja bilo kakvih nereda", kazali su u DPS-u.

Bonus video: