Direktori škola davali cijele plate za donaciju DPS-u

Direktorica OŠ “Dušan Bojović” Vesna Mijušković uplatila je 750 eura. Prema posljednjem imovinskom kartonu, ona je primala malo više od 580 eura. Po 500 eura uplatili su direktori osnovnih škola “Jagoš Kontić”, “Ratko Žarić” i “Ivan Vušović“ Sava Čupić, Vlastimir Medojević i Momir Mijović. Njihove plate se kreću od 600 do 650 eura
674 pregleda 84 komentar(a)
Milo Đukanović, DPS, Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Milo Đukanović, DPS, Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 10.03.2017. 06:30h

Demokratska partija socijalista (DPS) je sakupila 54.000 eura za izbornu kampanju u Nikšiću u samo dvije nedjelje, a među onima koji su donirali vladajuću stranku su, između ostalih, direktori četiri osnovne škole, bolnice u Brezoviku i Centra za socijalni rad. Neki od funkcionera DPS-a su uplatili donacije koje iznose malo manje od njihovih mjesečnih plata.

Prema izvještaju koji je objavila Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) predsjednik Opštine Veselin Grbović uplatio je 800 eura, koliko je donirala i njegova šefica kabineta Slobodanka Roganović. Ona je uplatila gotovo čitavu platu, koja prema imovinskom kartonu iznosi 810 eura.

Direktorica OŠ “Dušan Bojović” Vesna Mijušković uplatila je 750 eura. Prema posljednjem imovinskom kartonu, ona je primala malo više od 580 eura. Po 500 eura uplatili su direktori osnovnih škola “Jagoš Kontić”, “Ratko Žarić” i “Ivan Vušović“ Sava Čupić, Vlastimir Medojević i Momir Mijović. Njihove plate se kreću od 600 do 650 eura.

Najveću donaciju od 1.500 eura dao je član nikšićkog DPS-a Marko Vasiljević, dok je po 1.000 eura uplatilo devet osoba, među kojima je i predsjednik nikšićkog DPS-a Radivoje Nikčević, načelnik Komunalne policije Zdravko Vlahović, predsjednica SO Nikšić Sonja Nikčević, menadžer Opštine Živko Kecojević.

Po 500 eura uplatili su direktor Centra za socijalni rad Ivan Mitrović, direktorica Specijalne bolnice za plućne bolesti u Brezoviku Gordana Reljić, direktorica JU “Biblioteka Njegoš” Renata Bulajić i zamjenik direktora Gimnazije Aleksandar Vujković.

Izvještaj o donacijama DPS-u objavljen je samo tri dana prije izbora. Prije toga su samo Demokrate, koje sa ostatkom opozicije bojkotuju izbore, prijavile 1.205 eura donacija. Iz Agencije su kazali da Socijaldemokrate (SD) nijesu imale donacija. Na izborima koji se održavaju u nedjelju, učestvuju samo DPS i Socijaldemokrate, dok ih opozicija bojkotuje.

Bonus video: