SDP: Đukanovićeva kleveta je poziv i dozvola za progon

U saopštenju je rečeno da sad napokon od Brisela do Vašingtona svi vide da je "Milo Đukanović potpuno zarobio ovu državu"
11 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.04.2018. 11:25h

Medijski pul SDP-a saopštio je da lider DPS-a Milo Đukanović misli u svojoj pogubljenosti da ako ugasi Vijesti i Javni servis i ostale slobodne medije da će sakriti svoju potrošenost.

Predsjednik Demokratske partije socijalista i kandidat za predsjednika Crne Gore Milo Đukanović kazao je sinoć da "Vijesti" promovišu fašističke ideje.

"Stub fašizma je diktator i autokrata koji zarobi državu i vlada progonom političkih neistomišljenika i pripadnika pojedinih nacionalnih i vjerskih zajednica. Učestvuje u politici koja kreira etnička čišćenja i ratnih zločina. Lik balkanskog fašizma smo dobro vidjeli od Dubrovnika do Srebrenice. Nije iznenađenje da jedini akter tog zlog doba koji nije napuštao vlast-najjstariji svjetski samodržac, sada svojim grijesima tituliše Vijesti - kao ogledalo njegove pohare, a koja prelazi u pošast ove zemljle. Ova kleveta nije lapsus ovo je poziv i dozvola za progon a već smo vidjeli i kako izgleda odstrel novinara u Crnoj Gori", saopšteno je iz medijskog pula SDP-a.

U saopštenju je rečeno da sad napokon od Brisela do Vašingtona svi vide da je "Milo Đukanović potpuno zarobio ovu državu."

"Misli u svojoj pogubljenosti da ako ugasi Vijesti i Javni servis i ostale slobodne medije da će sakriti svoju potrošenost. Da će ugasiti pravo naroda da zna i da iskaže svoj glas. Javni Servis, Vijesti, ostali slobodni mediji, NVO su poslednja linija odbrane na kojoj živi ili pada ne samo Crna Gora nego i evroatlantska ideja u njoj. U zemlji na putu evropskih integracija slobodna riječ mora biti nedodirljiva i branjena svim demokratskim sredstvima .

Bonus video: