Marković: CG će nastojati da u saradnji sa Monakom ubrza ekonomski razvoj

Marković je izrazio spremnost Vlade da u narednom periodu bude posvećena pronalaženju balansa između valorizacije prirodnih resursa u cilju ekonomskog rasta, s jedne strane, i očuvanja životne sredine, s druge strane
4 komentar(a)
Duško Marković, Monako, Foto: Screenshot (YouTube)
Duško Marković, Monako, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 09.03.2017. 15:38h

Crna Gora će nastojati da kroz intenzivnu saradnju sa Kneževinom Monakom ubrza ekonomski razvoj, ali i sačuva životnu sredinu, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković tokom posjete Monaku gdje se sastao sa princom Albertom II, državnim ministrom Seržom Telom i predstavnicima Udruženja počasnih konzula.

Zahvalivši se princu Albertu na pomoći koju njegova fondacija pruža u projektima očuvanja i zaštite životne sredine u Crnoj Gori, Marković je izrazio spremnost Vlade da u narednom periodu bude posvećena pronalaženju balansa između valorizacije prirodnih resursa u cilju ekonomskog rasta, s jedne strane, i očuvanja životne sredine, s druge strane.

"Princ Albert je prenio Markoviću njegovu ličnu, ali i spremnost Vlade Monaka da saradnjom sa Crnom Gorom u narednom periodu razvijaju i na poljima turizma, poljoprivrede i energetike. Tokom sasatanka sa predsjednikom Vlade Monaka Seržom Telom premijer Marković je upoznao sagovornika sa konkretnim investicionim projektima za koje postoji inicijalno interesovanje investitora iz Monaka. Razgovarano je i o konkretnim oblicima saradnje dvije vlade. Premijeri Marković i Tel razmijenili su mišljenja i o inicijativi za održavanje mini samita predsjednika vlada tzv. malih zemalja", navodi se u sopštenju Vlade.

Dogovoreno je da dvije vlade rade na konkretizovanju ove ideje.

Bonus video: