URA saopštila Evropskoj Komisiji: Ponavljanje izbora jedino rješenje za krizu

Oni su upoznali predstavnike Evropske komisije sa Planom za rješavanje političke krize pokreta URA, koji predviđa izmjene izbornog zakonodavstva, ali i razrješenje slučaja “Državni udar” i hitno procesuiranje svih učesnika kupovine glasova i vinovnika pritiska na opozicione aktiviste, uoči i na dan izbora 16. oktobra
69 pregleda 4 komentar(a)
URA
URA
Ažurirano: 08.03.2017. 13:16h

Ponavljanje parlamentarnih izbora, ali i odlaganje nikšićkih i raspisivanje lokalnih izbora u svim crnogorskim opštinama, jedino su rješenje za prevazilaženje duboke političke krize u kojoj se nalazi Crna Gora, saopštili su predsjednik i potpredsjednik pokreta URA, Žarko Rakčević i Dritan Abazović, tokom razgovora sa predstavnicima odjeljenja za Zapadni Balkan u Evropskoj službi za spoljno djelovanje Eduardom Auerom i Kristoferom Zimerom.

Oni su upoznali predstavnike Evropske komisije sa Planom za rješavanje političke krize pokreta URA, koji predviđa izmjene izbornog zakonodavstva, ali i razrješenje slučaja “Državni udar” i hitno procesuiranje svih učesnika kupovine glasova i vinovnika pritiska na opozicione aktiviste, uoči i na dan izbora 16. oktobra.

“Pored problema organizovanog kriminala i izražene korupcije, stanje javnih finansija je katastrofalno i naša zemlja tone u dužničko ropstvo. Od slučaja “Limenka”, Rudnika uglja i EPCG, do posljednjeg imenovanja glavnog aktera afere “Snimak” Zorana Jelića za člana Savjeta DRI, brojne su potvrde rasipničkog i autoritativnog karaktera ove vlasti”, istakli su Rakčević i Abazović. Dodali su i da namaknuta izvršna vlast u svojih prvih stotinu dana nastavlja politiku kontinuiteta društvenog sunovrata i neracionalnog upravljanja državom.

Oni su naveli da parlamentarni izbori nijesu bili slobodni i fer, kao i da Demokratska partija socijalista (DPS), pred međunarodnim adresama, sebe lažno predstavlja kao jedinog zastupnika evorpskih vrijednosti.

Lideri pokreta URA su saopštili predstavnicima Evropske komisije da u pokretu URA imaju iskrenog partnera na putu crnogorskih evropskih i evro-atlantskih integracija.

Bonus video: