Mandić i Knežević Oravu: Ne vraćamo se u Skupštinu, džaba pozivi sa svih adresa

Za DF je, kako su kazali Mandić i Knežević, neprihvatljiv predlog da se opozicija bezuslovno vrati u Skupštinu i da "sjedne za isti sto sa korumpiranim režimom, kako bi otklonili nedostatke koje je tokom poslednjih izbora evidentirao OEBS"
66 pregleda 62 komentar(a)
Milan Knežević, Andrija Mandić, Foto: Boris Pejović
Milan Knežević, Andrija Mandić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 07.03.2017. 13:29h

Predstavnici Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i Rusije treba da se uključe u buduću šatl diplomatiju, u razrješenju krize u Crnoj Gori, zbog dokazane pristrasnosti Brisela, jer se tako najefikasnije može doći do pozitivnih rezultata, smatraju u Demokratskom frontu (DF).

Iz DF je saopšteno da su funkcioneri tog saveza Andrija Mandić i Milan Knežević primili šefa Odsjeka za Zapadni Balkan Evropske službe za spoljnu politiku Eduarda Auera, Kristofera Cimera iz Odsjeka za Zapadni Balkan i Aiva Orava, šefa misije EU u Crnoj Gori, na zahtjev zvaničnika EU.

"Mandić i Knežević su istakli da se DF neće vratiti u Skupštinu, i da takvi pozivi, koji stižu sa bilo koje adrese, ne doprinose rješavanju krize već dodatno usložnjavaju situaciju u Crnoj Gori, a korumpiranom režimu se šalje pogrešna i ohrabrujuća poruka koja se značajno razlikuje od raspoloženja većine građana", kaže se u saopštenju.

Za DF je, kako su kazali Mandić i Knežević, neprihvatljiv predlog da se opozicija bezuslovno vrati u Skupštinu i da "sjedne za isti sto sa korumpiranim režimom, kako bi otklonili nedostatke koje je tokom poslednjih izbora evidentirao OEBS".

Mandić i Knežević su rekli da vjeruju da se ni u drugim opozicionim strankama neće naći niko ko će prihvatiti takve sugestije, jer bi nakon toga, kako smatraju, neminovno nestao sa političke scene.

Oni su ocijenili da svima treba da bude za nauk sudbina Pozitivne Crne Gore, koja je, kako su naveli, nestala sa političke scene, sve navodno slušajući i izvršavajući preporuke iz EU i NATO.

Mandić i Knežević su rekli da je opozicija već jednom napravila grešku nakon, kako su kazali, krađe na predsjedničkim izborima, kada je slušala savjete iz Brisela, od kojih je, što će se kasnije utvrditi, jedinu korist imao crnogorski režim.

Funkcioneri DF smatraju da je očigledno da EU ima različite aršine u rješavanju problema u Crnoj Gori i Makedoniji.

Kako su ocijenili, zbog dokazane pristrasnosti Brisela, u DF-u smatraju da u buduću šatl diplomatiju, u razrešenju krize u Crne Gore, obavezno treba da se uključe predstavnici SAD i Rusije, jer se tako najefikasnije može doći do pozitivnih rezultata.

"Oni su naglasili da je jedinu korist od lažnog državnog udara imala Demokratska partija socijalista, a da su pokušaj hapšenja lidera opozicije od Specijalnog državnog tužilaštva, koji je pod potpunom kontrolom kriminalizovanog režima, shvatili kao brutalni nasrtaj na većinsku Crnu Goru koju ovoga trenutka predstavljaju DF i druge opozicione snage", navodi se u saopštenju DF-a.

Ocjenjuje se da je pokušajem hapšenja lidera najveće opozicione grupacija, zatvaranjem nevinih Mihaila Čađenovića i Nikole Bajčetića, saslušanjem Tamare Magdelinić i grubim kažnjavanjem ljudi zbog komentara na društvenim mrežama, režim pokazao da ulazi u fazu "razuzdane diktature", na koju je opozicija odlučno odgovorila bojkotom skupštine i bojkotom nikšićkih izbora.

"Preduslov za bilo kakav pokušaj razrešenja teške političke krize u CG je da se nevini ljudi, žrtve ovog diktatorskog režima, nađu na slobodi", rekli su lideri Nove srpske demoktatije i Demokratske narodne partije. Oni su kazali da je opozicioni bojkot već dao očekivane rezultate, ali da bi zajednička organizacija protesta ubrzala razrješenje dramatične situacije, kako bi napokon dobili prve pravične i poštene izbore.

Bonus video: