Bečić: Marković bio grub prema majkama

"Bečić je, naglasivši da su majke svetinja i ona nit koja je, kroz našu istoriju, najveću vrijednost - porodicu održala na okupu, Markoviću poručio da nedostajuća sredstva iz budžeta, ako smije, nadomjesti naplaćivanjem preko 700 miliona poreskog duga", kaže se u saopštenju Demokrata
74 pregleda 14 komentar(a)
Demokrate Herceg Novi, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokrate Herceg Novi, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 06.03.2017. 16:56h

Premijer Duško Marković se, poručujući majkama koje protestuju ispred Skupštine da idu kući, ponio grubo i neprihvatljivo, smatra predsjednik Demokrata, Aleksa Bečić.

Marković je u subotu poručio majkama da idu kući kod svoje djece, dodajući da nema tog pritiska koji može promijeniti odluku Vlade.

"Bečić je, naglasivši da su majke svetinja i ona nit koja je, kroz našu istoriju, najveću vrijednost - porodicu održala na okupu, Markoviću poručio da nedostajuća sredstva iz budžeta, ako smije, nadomjesti naplaćivanjem preko 700 miliona poreskog duga", kaže se u saopštenju Demokrata.

Bečić je to kazao na konstitutivnom sastanku mjesnih odbora Bijela, Baošići i Kamenari, koji je održan u Bijeloj.

Demokrate Herceg Novi održale su niz konstitutivnih sjednica mjesnih odbora na kojima je, kako se navodi, izabrano više od 100 članova i predsjednici mjesnih odbora.

Kako se pojašnjava u saopštenju, u opštinskoj organizaciji Demokrata Herceg Novog mjesni odbori po pravilu obuhvataju biračka mjesta na konkretnom području, saglasno Odluci opštinskog organa o određivanju lokacija biračkih mjesta na teritoriji Opštine Herceg Novi.

Mjesni odbori sprovode obaveze koje, kako se navodi, obuhvata ciljna, predizborna i izborna kampanja, kao i obaveze definisane Statutom i drugim opštim aktima, odlukama i planovima organa Demokrata, na državnom i lokalnom nivou.

"Za predsjednika mjesnog odbora Savina izabran je Slobodan Bobo Dražović, Topla Miladin Bato Vidaković, Srbina Đorđe Vasilevski, Bijela Nikola Samardžić, Baošići Mihailo Marjanović, Kamenari – Igor Popović i Sutorina – Boro Lučić“, kaže se u saopštenju.

Bečić je, kako se navodi, poručio da je zadovoljan zaokruženošću partijske infrastrukture u Herceg Novom.

"Bečić je podsjetio da je kompletna opozicija na prethodnim parlamentarnim izborima nokautirala Demokratsku partiju socijalista (DPS) u Herceg Novom i da takav rezultat, kao i ono što je štetna politika DPS-a u Novom, govori u prilog tome da će i na predstojećim majskim izborima u Herceg Novom opozicija odnijeti ubjedljivu pobjedu nad DPS-om“, dodaje se u saopštenju.

Kako je najavljeno, narednih dana Demokrate Herceg Novi završavaju sa kompletiranjem partijske infrastrukture gdje će biti izabrana rukovodstva preostalih mjesnih odbora.

Bonus video: