Danilović poručio Mogerini: Ne tražimo revolucionarni prevrat, samo normalne izbore

"Tražićemo održavanje svih lokalnih i parlamentarnih izbora zajedno, potpunu kontrolu procesa, tehničku Vladu, predsjedničke izbore, normalan život i normalnu Crnu Goru"
26 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Zoran Đurić
Goran Danilović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 01.03.2017. 12:38h

I DPS i Federika Mogerini i bilo ko treći moraju shvatiti da opozicija brani pravo na normalan život, osnovne principe demokratije i zdrav razum u Crnoj Gori, naveo je funkcioner Demosa Goran Danilović reagujući na dolazak visoke predstavnice Evropske unije.

"Ne tražimo nikakvo samoukidanje institucija, brutalnost ili revolucionarni prevrat. Tražimo nove izbore sa, poštenim i izborima pripadajućim, mirnim izbornim danom. Tražimo, dakle, demokratske izbore - dogovor oko toga kada i kako da ih organizujemo! Tražimo evropski put za svoju malu zemlju i to je važnije od bilo kojeg komesara i bilo kojeg visokog ptedstavnika, pa i gospođe Mogerini. Ovo je naša država i u pitanju je naš život. Ne prihvatamo nikakav kolonijalni odnos i ni po koju cijenu jer ovdje živimo mi", naveo je Danilović.

Potpredsjednik Demosa je takođe naglasio da će zahtjevi biti prošireni.

"Tražićemo održavanje svih lokalnih i parlamentarnih izbora zajedno, potpunu kontrolu procesa, tehničku Vladu, predsjedničke izbore, normalan život i normalnu Crnu Goru! Hoće li se do tada gospodja Mogerini sresti sa predstavnicima 39 poslanika ne znam - to je njen izbor. Ipak, mora znati da je danas u posjeti polovini Crne Gore i to ce joj biti jasno i u Skupštini. Pola države na putu integracija ne može ostvariti ni polovičan uspjeh. Ako pak može, neka nas samo obavijeste, da se ne sjekiramo. I još jednom, ovaj napor nije zbog Brisela nego zbog nas. EU je cilj ali do tog cilja valja življeti - za sebe i nas", zaključio je Danilović.

Bonus video: