Đukanović: Žalosno je što su SDP i URA danas na strani izdajnika

Đukanović je kazao da je Nikšić uz pomoć sadašnje vlasti koju čini DPS uspio da prevaziđe finansijske probleme
89 pregleda 0 komentar(a)
DPS Milo Đukanović, Foto: Luka Zeković
DPS Milo Đukanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.03.2017. 09:41h

Predsjednik DPS-a i bivši premijer Crne Gore Milo Đukanović na predizbornoj tribini u Nikšiću rekao je da je njegova stranka na državnom nivou za više od 25 godina pokazala da vodi odgovornu politiku.

"Imamo lokalne izbore i oni su sami po sebi važni. Crna Gora je ušla u onu fazu demokratskog razvoja kada, bez obzira što je mala zajednica, nije važno ko ima samo državnu vlast. Važno jeste, ali je važno da je ta državna vlast usmjerena ka dobrom cilju. Mislim da je ova državna vlast koju dominantno tvori DPS pokazala da tokom poslednjih oko dvije i po decenije upravljanja Crnom Gorom dobro prepoznaje ono što su nacionalni interesi. DPS ostvaruje sve ono što je važno za građane Crne Gore. Bilo je važno da sačuvamo mir, bilo je važno da sačuvamo multietničnost sklad, da obnovimo državnost, nezavisnost na način na koji to nije uradio niko drugi, bez prolivanja krvi, nego potezom pera", rekao je Đukanović.

Lider DPS-a je prokomentarisao djelovanje SDP-a I URA.

"Žalosno je da se pojedine partije koje su voljele da sebe proglašavaju jedinim zastupnicima crnogorskih interesa, te partije, odnosno ljudi koji su danas u tim partijama, mislim prije svega na SDP i URA, danas su na strani izdajnika i daju im najveću potporu. Oni ne mogu da dokažu vlastitu veličinu koju su zamislili, a onda, povrijeđene sujete, skloni su i na vjerolomstva kakva su napravili, da sa Frontom čine nešto najnemoralnije u novijoj političkoj i ukupnoj istoriji Crne Gore. Oni svima nama duguju odgovor na jedno pitanje: Otkud vi na strani izdajnika? Kada nam gospoda iz SDP i URA odgovore na ta pitanja, onda smo spremni da razgovaramo o svim pitanjima, ali važnijeg pitanja od pitanja nacionalnih interesa Crne Gore nema“, naglasio je Đukanović..

Đukanović je naveo da Rusija isključivo vodi računa o svojim interesima i da na Balkanu odmjeri snage sa Zapadom.

“Rusija vodi računa o svojim interesima, prije svega prema EU i prema Americi. Ovo je vrijeme, nažalost, oštrog nadmetanja između Istoka i Zapada. Rusija pokušava da na Balkanu pošalje poruku Evropi i Americi da se ne mogu širiti bez njihove saglasnosti. Znate dokad će to trajati? Do onog trenutka dok se oni dogovore, a oni će se, naravno, kao i uvijek, dogovoriti. I što će se dogoditi? Što će biti epilog? Na kraju ćemo ostati mi, nevažni, samo sa novim gubitkom vremena", izjavio je Đukanović.

Đukanović je kazao da je Nikšić uz pomoć sadašnje vlasti koju čini DPS uspio da prevaziđe finansijske probleme.

"Ako smo tražili da preuzmemo kormilo naše budućnosti, podrazumijevalo se da znamo kako ta budućnost izgleda. I evo, nakon deset godina, Crna Gora je na vratima NATO-a i daleko odmakla na putu ka članstvo u Evropskoj uniji. Svim ovim smo imali ispravnu državnu politiku, ali jako je važno imati odgovornu politiku na nivou lokalnih zajednica. Samo na susretanju dobrih projekcija i dobrog rada sa državnog i lokalnog nivoa, postiže se efekat koji očekuju naši građani. Kako kaže gradonačelnik Grbović, imali smo odgovorno domaćinstvo, to smo vam i najavili prije četiri godine, pokazali smo kako izgleda referat onoga što smo uradili prethodne četiri godine. Prije četiri godine, Nikšić je bio problematične finansijske održivosti, a danas Nikšić bez ikakvog problema otplaćuje sve svoje obaveze, u prilici je da se zaduži za ono što su budući radovi grada", naveo je Đukanović.

Bonus video: