Konatar Vujoviću: Odgovaraćete građanima brže nego što mislite

Konatar navodi da Vujović sam poziva tužilaštvo na šta da obrate pažnju
2 komentar(a)
Miloš Konatar, Foto: Građanski pokret URA
Miloš Konatar, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 28.02.2017. 10:23h

Član Koordinacionog odbora GP URA Miloš Konatar kazao je da Branko Vujović u svom reagovanju nijednom nije demantovao ono što su u ime Građanskog pokreta URA saopštili Dritan Abazović i on.

"Gospodine Vujoviću, da je Crna Gora pravna država tužilac ne bi čekao na mene i gospodina Abazovića već bi Vas odavno kontaktirao oko mnogih „vaših“ privatizacija, još tokom devedesetih godina, pa do danas. Znate Vi to vrlo dobro. Da niste partijski vojnik, kao što jeste, i da Vas ne štite vaši šefovi iz DPS, jer ste ih „zadužili“, Vi ne bi obavljali odgovornu državnu funkciju kakvu obavljate danas. Uz to je obavljate loše, i vrlo štetno po građane i državu. Ali gospodine Vujoviću, doći će vrijeme kada će Crna Gora biti pravna država i kada ćete odgovarati građanima zajedno sa svojjim šefovima iz DPS-a", navodi se u saopštenju Konatara.

On dodaje da je Vujović čak potvrdio njegove i navode Abazovića:

"Niste demantovali da ste od javnosti krili informaciju da je vaš „strateški partner“ ugašen, tj. da je prestao sa radom. Ako ste znali da je ugašen, zašto to niste saopštili građanima, jer je u pitanju privatizacija jednog najznačajnijih resursa Crne Gore; Šta je netačno u činjenici koju smo iznijeli da je IWG kao „strateški partner“ osnovan neposredno pred tender, sa osnivačkim kapitalom od 1.000 eura i da ste Vi takvoj firmi namjeravali da prodate Institut Igalo sa višedecenijskom tradicijom i imovinom vrijednom više desetina miliona eura?; Ni jednom niste demantovali namjeru vašeg „strateškog partnera“ da na imovini Instituta, na samoj pjeni od mora gradi stanove za tržište. Da li je tačno da ste u Institut na razgovore sa radnicima ispred IWG-a dolazili sa izvjesnim gospodinom Thomasom Laneom, a ne sa gospodinom Sandersonom kako ste javno izjavili u medijima?"

Konatar navodi da Vujović sam poziva tužilaštvo na šta da obrate pažnju.

"Upravo, ti i takvi uslovi koje ste namještali vašem „strateškom partneru“ su pokušaj pljačke imovine građana Crne Gore i zato ste gospodine Vujoviću kao predsjednik Tenderske komisije za privatizaciju Vi najodgovorniji. Javnost treba da bude upoznata kako ste crtali tender za svog „strateškog partnera“ koji se nikada nije bavio zdravstvenim turizmom, niti u svom vlasništvu ima niti jedan jedini medicinski centar koji pruža usluge fiskalne medicinske rehabilitacije. Pa ste uslovima tendera IWG-u samo na osnovu „pisma namjere“ od bilo koje kompanije koja ispunjava uslove tendera, a bez ikakvog potpisanog ugovora, omogućili da dodje u situaciju da kupi Institut Igalo. Iako su uslovi tendera tajno dogovarani, a sada javno dostupni, nema nikakve potrebe da tužilac čeka na mene ili gospodina Abazovića. I na kraju ne čudi što ste u svom odgovoru izbjegli komentar o divljoj tranziciji koja je realizovana kroz pljačkašku privatizaciju i time ostavila 100.000 ljudi bez posla, ugasila preko 200 naših najvrednijih preduzeća, a državu koštala više od 260 miliona eura. Ipak je to zajedničko djelo Vas i vaših šefova iz DPS-a, i za to ćete građanima odgovarati kad tad, a to će biti puno brže nego što se nadate", zaključuje Konatar.

Bonus video: