SNP Pljevlja: Đačiću je stalo do jeftinog politikanstva i samoreklamerstva

Iz Pljevaljskog SNP-a je saopšteno da odluka da organe MOSI imenuje predsjednik Opštine, a ne Skupština nije samo statutarni prekršaj, već i veliki moralni promašaj i pokazatelj inferiornih demokratskih kapaciteta nelegitimnog predsjednika Opštine
61 pregleda 0 komentar(a)
Mirko Đačić (Novine)
Mirko Đačić (Novine)
Ažurirano: 27.02.2017. 10:06h

Način na koji je nelegitimni predsjednik Opštine Pljevlja Mirko Đačić pristupio pripremama za MOSI 2017, koje se od 5. do 9. jula održavaju u Pljevljima, pokazuje da mu je jedino stalo do jeftinog politikanstva i samoreklamerstva, saopšteno je iz SNP-a.

"Nelegitimni Đačić je saopštio i podatak da je budžet te manifestacije organizovane 2006. Godine, takođe u Pljevljima, iznosio gotovo milion i po eura. Naravno, u svom dobro poznatom manipulatorskom maniru nije saopštio stvarni trošak manifestacije, iako očigledno dokumentacija sa tih Igara služi kao podloga njegovom ekspertskom timu za pripremu naredne manifestacije. Istine radi, treba saopštiti da je direktni trošak MOSI 2006 u Pljevljima bio, računajući i dio troškova za adaptaciju sportskih objekata, 238 hiljada eura. Obuhvatio je osam oblasti djelovanja među kojima i informisanje, marketing, dio adaptacije sportskih objekata, troškove smeštaja i ishrane takmičara, organizovanje takmičenja, svečano otvaranje i zatvaranje igara, kulturno zabavni program i ostalo", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su troškovi adaptacija i opremanja sportskih objekata bili planirani kroz investicije u Sekretarijatu za urbanizam i građevinarstvo i u programu održavanja komunalno-stambene infrastrukture u Sekretarijatu za stambeno-komunalne poslove.

"Stavljajući sve u isti koš, slutimo da Đačić unaprijed pravi alibi za eventualne troškove koji mogu, ali i ne moraju biti direktno u funkciji održavanja narednih MOSI u Pljevljima. Odluku SO Pljevlja o prihvatanju organizacije 54. MOSI u potpunosti poštujemo i pozdravljamo, kao odluku organa jedino ovlašćenog da u ime svih građana i privrede o tome odlučuje. Ono što je uslijedilo, a ticalo se izbora i imenovanja organa za organizaciju MOSI, koje je na sebe preuzeo nelegitimni predsjednik Opštine, izašlo je iz okvira statutarnog i demokratskog ponašanja, i otišlo u domen jeftinog politikanstva i samoreklamerstva, primjerenog gospodinu Đačiću i njegovom shvatanju načina vršenja vlasti – država to sam ja! Upravo je odbijanje, odnosno insistiranje da odluku o sastavu organa za pripremu i sprovođenje MOSI donese Đačić, a ne Skupština opštine, najbolji pokazatelj kako nezdravih ambicija samog Đačića, tako i svođenja organa lokalne samouprave, poput SO, ne na nivo partijskog, već ličnog političkog aparata", navodi se u saopštenju.

Iz Pljevaljskog SNP-a je saopšteno da odluka da organe MOSI imenuje predsjednik Opštine, a ne Skupština nije samo statutarni prekršaj, već i veliki moralni promašaj i pokazatelj inferiornih demokratskih kapaciteta nelegitimnog predsjednika Opštine.

"Ličnim kompleksima, političkom sebičnošću i narcisoidnošću nanesena je velika šteta i Skupštini opštine, ali i samoj sportskoj manifestaciji. Pokušaj da se sve zagladi tako što će se u organima MOSI, koje u procentu od 95 % čine aktivisti DPS-a, naći i poneki „fikus“ iz reda političkih protivnika, zdušno proganjanih u predhodne tri godine, više je nego providan i politički banalan. Ako već virite u finansijski plan, mogli ste zaviriti i u sastav organa i tijela MOSI 2006. godine - organizacionog odbora, upravnog odbora, predsjedništva i komisija. Bez lažne skromnosti može se konstatovati da smo bili škola demokratije, a koliko uspješno smo uradili organizaciju uvjeriće vas i uslovi za organizaciju ovogodišnjih 54. MOSI, drastično povoljniji u odnosu na one koje smo organizovali 2006. godine. A te 2006. godine pomogli su nam Sekretarijat za sport u Vladi Crne Gore sa 30 hiljada evra i Vojska Crne Gore u smještajnim kapacitetima i organizaciji ishrane učesnika MOSI. Da, i Rudnik uglja koji je velikodušno ustupio na besplatno korišćenje Sportsku dvoranu „Ada“, na čemu im i danas „neizmjerno zahvaljujemo“. Danas, 11 godina nakon tih igara, Đačić pokazuje koliki „napredak“ je ostvaren. Nije smogao snage ni političke hrabrosti da izađe ispod šinjela svojih mentora, a još manje iz začaranog kruga sopstvenog vlastoljublja. Ako je i od nelegitimni predsjednik Opštine Pljevlja – mnogo je", zaključeno je u saopštenju pljevaljskog odbora SNP-a.

Bonus video: