Jokić naredio: Parkirati službena vozila nakon završetka posla ili na kraju radnog vremena

"Takođe, zabranjeno je parkiranje službenih opštinskih vozila na prostoru ispred kotorskog Starog grada", navodi se u saopštenju iz Jokićevog kabineta
113 pregleda 29 komentar(a)
Službeno vozilo, Opština Kotor, Foto: Opština Kotor
Službeno vozilo, Opština Kotor, Foto: Opština Kotor
Ažurirano: 24.02.2017. 14:59h

Gradonačelnik Kotora Vladimir Jokić donio je danas Naredbu kojom se precizno definiše korišćenje službenih vozila Opštine Kotor, saopšteno je iz njegovog kabineta.

"Službena vozila predsjednika kotorske Opštine i Skupštine Opštine, bez obzira ko ih je do sada koristio i na koji način su zloupotrebljavana, od sjutra će biti namijenjena isključivo za službene potrebe predsjednika Opštine i predsjednice Skupštine Opštine, i to u međugradskom saobraćaju. Za dolazak na posao i ostale dnevne službene aktivnosti u lokalnom saobraćaju gradonačelnik Vladimir Jokić koristiće sopstveno vozilo", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je Naredba donijeta na osnovu Zakona o lokalnoj samoupravi i Statuta Opštine Kotor

Naredbom starješinama organa, sekretarijata i službi naloženo da "od sjutra obezbijede da sva službena putnička vozila u vlasništvu Opštine Kotor, poslije završetka radnog vremena ili nakon završetka službenog posla, budu parkirana na parkinzima "Komunalno Kotor" d.o.o."

"Takođe, zabranjeno je parkiranje službenih opštinskih vozila na prostoru ispred kotorskog Starog grada. Naredbom je definisano da se u javnom saobraćaju vozilla Opštine mogu koristiti samo na osnovu putnog naloga, izdatog od strane starješine nadležnog organa, sekretarijata ili službe Opštine Kotor. Ova Naredba biće primjenjivana do donošenja Pravilnika o uslovima i načinu korišćenja prevoznih sredstava u vlasništvu Opštine Kotor", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: