Han: Pronaći kompromis za povratak opozicije u Skupštinu

" Vjerujem da će politički lideri u Crnoj Gori pronaći kompromis i da će dijalogom postignuti dogovor da se opozicija vrati u klupe Skupštine. To je ono što mi očekujemo i to je ono što narod očekuje od demokratski izabranih predstavnika", naveo je Han
77 pregleda 0 komentar(a)
Johanes Han, Foto: Reuters
Johanes Han, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.02.2017. 08:51h

Evropski komesar za proširenje Johanes Han u intervjuu za Euroactiv izjavio je da očekuje rasvjetljenje svih detalja dešavanja na dan izbora 16. oktobra.

"Očekujemo da svi organi pokažu odgovornost i transparentno istraže šta se dogodilo na dan izbor. Svakako da želim da zakon prilikom toga bude upotpunosti poštovan. Pratimo situaciju na terenu i pozivam sve strane da pokažu odgovornost i razumijevanje", rekao je Han.

Han je napomenuo da je politička situacija prilično delikantna zbog bojkota Parlamenta od strane opozicije.

"Vjerujem da će politički lideri u Crnoj Gori pronaći kompromis i da će dijalogom postignuti dogovor da se opozicija vrati u klupe Skupštine. To je ono što mi očekujemo i to je ono što narod očekuje od demokratski izabranih predstavnika", naveo je Han.

On je dodao da su veze Evropske unije i Crne Gore veoma bliske, te da je to zaključio iz sastanaka u kojima je učestvovao lično.

Euroactiv je podsjetio da je Kan posjetio Crnu Goru u decembru, te da se sastao sa premijerom Duškom Markovićem u Briselu početkom 2017. godine.

"Imam u planu da se sastanem sa svim političkim subjektiima veoma brzo. Sa 26 otvorenih poglavlja u pregovaračkom procesu, sa reformama koje su u toku, Crna Gora je favorit u integracijama u EU. Vodeći se razgovorima sa Vladom, opozicijom i nevladinim sektorom, mogu sa punim pravom reći da je Crna Gora upotpunosti posvećena evropskom putu. Sa naše strane stižu isti signali", kazao je Han.

Bonus video: