DPS: Medojević mjesečno primi pet naknada za majke

"Poslanici DF-a koji već godinu i po dana ne obavljaju svoj posao za koji su ih građani birali, mjesečno prime iz državnog budžeta oko 30.000 eura, odnosno oko 90/150 naknada za majke prije njihovog umanjenja", saopšteno je iz DPS-a
61 pregleda 35 komentar(a)
Skupština Crne Gore prazna, Foto: Savo Prelević
Skupština Crne Gore prazna, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.02.2017. 16:04h

Poslanik Nebojša Medojević već godinu i po dana ne ulazi na svoje radno mjesto u crnogorski Parlament, a za to uredno svakog mjeseca prima osnovnu platu od 1.700 eura. To je svakog mjeseca pet naknada za majke sa troje i više djece prije umanjenja, odnosno čak 11 naknada od po 144 eura, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Medojević je ranije danas saopštio da će naknade za majke sa troje i više djece biti ukinute, a da će penzije i plate zaposlenim u javnom sektoru biti smanjenje.

"Kad se elektroinženjer Nebojša Medojević samoproglasi za ekonomskog eksperta, ne može se očekivati ništa drugo nego niz gluposti koje je u stanju da izgovori ne bi li podigao paniku. Naslušali su se građani Crne Gore njegovih “analiza” do sad i svaka se pokazala kao pogrešna, od one iz 2008. godine da se Kombinat aluminijuma “zatvara u ponedjeljak”, do svakodnevnog “sloma finansija” koji Medojević priželjkuje svojoj državi", navodi se u reagovanju DPS-a.

Dodaju da se "ništa od toga nije ostvarilo, kao što se neće ostvariti ni Medojevićeve današnje laži".

"Sada je jasno čitavoj javnosti kako su i zašto usvojene izmjene i dopune Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti u dijelu koji se odnosi na naknade majkama sa troje i više djece – isključivo da bi se Medojević i njemu slični koji su glasali za ovo neodrživo rješenje ogrebali za još koji politički poen preko leđa osjetljivih socijalnih kategorija. Ako bi se državne finansije i ekonomija posmatrali iz njegove vizure, mogu da izgledaju i ovako - Nebojša Medojević već godinu i po dana ne ulazi na svoje radno mjesto u crnogorski Parlament, a za to uredno svakog mjeseca prima osnovnu platu od 1.700 eura. To je svakog mjeseca pet naknada za majke sa troje i više djece prije umanjenja, odnosno čak 11 naknada od po 144 eura. Ukupno, poslanici DF-a koji već godinu i po dana ne obavljaju svoj posao za koji su ih građani birali, mjesečno prime iz državnog budžeta oko 30.000 eura, odnosno oko 90/150 naknada za majke prije njihovog umanjenja. Za godinu i po dana koliko poslanici DF-a i Medojević ne obavljaju svoj posao, a primaju plate od građana, isplaćeno im je iz državnog budžeta preko pola miliona eura ili skoro 1.600/3.600 naknada za majke. A u onih 100.000 dolara keša koje je švercovao Medojevićev šura i vozač, stane 281/656 naknada za majke", saopšteno je iz DPS-a.

Iz DPS-a su poručili Medojeviću da "ubuduće svaku moguću analizu započne od sebe i propalog političkog saveza čiji je sastavni dio".

Bonus video: