DF: Vučić kaže da BIA nema dokaza da su državljani CG učestvovali u dešavanjima 16. oktobra

Na sastanku Mandića i Vučića dogovorena gradnja Srpske kuće u Podgorici
195 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Andrija Mandić, Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Aleksandar Vučić, Andrija Mandić, Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Ažurirano: 23.02.2017. 15:34h

Bezbjednosno informativna agencija Srbije ne raspolaže dokazima ili informacijama o tome da je bilo koji državljanin Crne Gore učestvovao u bilo kakvim kriminalnim radnjama vezanim za prošlogodišnja dešavanja u vezi izbora 16. oktobra u Crnoj Gori, saopšteno je iz Demokratskog fronta.

Lider Nove srpske demokratije i član predsjedništva DF Andrija Mandić danas se u Beogradu sastao sa predsjednik Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem.

"Na interesovanje Andrije Mandića o kampanji tužilaštva i medijsko-bezbjednosnih punktova u Crnoj Gori o navodnoj umiješanosti Bezbjednosno informativne agencije Srbije u događajima vezanim za "državni udar", a kojom se te radnje pokušavaju povezati sa srpskim političarima iz Crne Gore i njihovim saradnicima, premijer Vučić je istakao da BIA ne raspolaže nikakvim dokazima ili informacijama o tome da je bilo koji državljanin Crne Gore učestvovao u bilo kakvim kriminalnim radnjama vezanim za prošlogodišnja dešavanja u vezi izbora 16. oktobra. On je kazao da pominjanje BIA-e u ovom kontekstu nije dobronamjerno prema Srbiji, koja se takvim izmišljotinama pokušava konfrontirati sa svojim sunarodnicima iz Crne Gore, a pretpostavlja da se radi samo o neprovjerenim informacijama", saopšteno je iz DF-a.

Dodaje se da je na sastanku MAndića i Vučića dogovorena gradnja Srpske kuće u Podgorici. Gradnju će finansirati Vlada Srbije.

"U Srpskoj kući će, na osnovu dogovora Mandića i Vučića, biti smještene najvažnije kulturno-prosvetne institucije srpskog naroda u Crnoj Gori. Takođe, dogovorena je i kontinuirana pomoć i za druge institucije srpskog naroda, koje neće biti smještene u ovom prostoru", navodi se u saopštenju DF-a.

Bonus video: