Danilović: Zaoštravanje retorike prema Rusiji može donijeti nesagledive posljedice za CG

Podijeljeno društvo i 11 godina potom posljedica je, po Danilovićevim riječima, ovakve brutalnosti, neodgovornosti i primitivnosti koja se sije na račun polovine gradjana
99 pregleda 63 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Zoran Đurić
Goran Danilović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 23.02.2017. 11:46h

Zaoštravanje zvanične retorike sa Rusijom može donijeti nesagledive posljedice za Crnu Goru. Ministarstvo vanjskih poslova nezgrapno i bez mnogo takta optužuje Moskvu za umiješanost u "državni udar", rekao je funkcioner Demosa Goran Danilović.

"Dupli pasoš obavještajca, otkriven od neke konkurentske obavještajne službe, nije nikakav dokaz o umiješanosti neke države u nezakonite radnje i unutrašnje poslove druge suvjerene države. Pasoš može biti lažan, makar mi u Crnoj Gori to znamo, a i da je pravi to je opet vrlo neozbiljan argument. Ovijani kriminalci su imali lična dokumenta i isprave države Crne Gore pa ne mora značiti da su takvi pojedinci bili angažovani za potrebe državnih organa. Ne mora ali može biti!? Volio bih usput odgovor na ovu temu", napisao je Danilović na Fejsbuku došavši do teme državnog udara u Crnoj Gori.

" Ali, na "može biti" se ne optužuje jedna velika država niti je miješanje u unutrašnje stvari CG kada Rusija kaže da očekuje referendum oko NATO-a kod nas! To znači da se Amerikanci miješaju zajedno sa EU kada kažu da ne mora biti referenduma u CG te da se to može završiti i u Skupštini! Poražavajuće je da bivši premijer i aktuelni predsjednik DPS-a, jedanaest godina nakon referenduma govori o "maloumnoj logici" onih koji su bili za opstanak državne zajednice Srbija i Crna Gora! Ne postoji ni jedno strano miješanje u naše unutrašnje stvari koje je opasnije od ovakvog stava. Dodatak tome je da su protivnici NATO inegracija listom protivnici nezavisnosti i po DPS mantri potkupljeni zagovornici ruskog interesa", naglasio je Danilović.

Podijeljeno društvo i 11 godina potom posljedica je, po Danilovićevim riječima, ovakve brutalnosti, neodgovornosti i primitivnosti koja se sije na račun polovine gradjana.

"U krajnjem ovakvi stavovi su brutalna laž, a što je gore, i državnička maloumnost jer se optužuje vlastiti narod zarad poena u inostranstvu. Moramo biti zabrinuti i naježeni kada čujemo argumentaciju po kojoj je Crna Gora postala mjesto globalnog sudara interesa velikih koji je, kako bi rekao Djukanović; počeo u Ukrajini, nastavljen u Siriji, a sad je na redu Crna Gora! Treba li da ispalimo vatromet zbog toga? Maloumno ne govore istinu svi koji kažu da je, recimo, moj stav ili stav ogromnog broja ljudi o neulasku u NATO maloumna proruska politika! Nije istina jer smo neki, u većem procentu čak, bili za vojnu neutralnost - ni u NATO ni u ruski vojni savez, i onda kada je Rusija bila nezainteresovana za ovu temu", zaključio je Danilović.

Bonus video: