Herceg Novi: Inicijativa o smjeni čelnika Opštine još nije podnesena a već se dijele funkcije

Za odbornika Nikolu Gojkovića lidera Građanskog saveza koji se prije dvije godine izdvojio iz Izbora , inicijativa o smjeni Jankovića i Radmana je „neozbiljna, diskutabilna i pravno neutemeljena“
55 pregleda 0 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 21.02.2017. 15:20h

Iako inicijativa za smjenu predsjednika SO I Opštine Herceg Novi Andrije Radmana i Dragana Jankovića još nije predata u skupštinsku proceduru, predstavnici opozicionih partija već su počeli pregovore oko raspodjele te dvije čelne funkcije.

Sastali su se predstavnici Građanske liste Izbor , Novske liste, Građanskog saveza, Demokratskog fronta, SNP-a i nezavisna odbornica Ljiljane Bojanić. Predlog da dr Savo Marić iz Novske liste do prijevremenih izbora bude na čelu Skupštine Opštine, a predsjednica OO SNP Herceg Novi, Danijela Đurović na mjestu predsjednice Opštine nije dobio “zeleno svijetlo”, pa je zakazan novi sastanak.

Za odbornika Nikolu Gojkovića lidera Građanskog saveza koji se prije dvije godine izdvojio iz Izbora , inicijativa o smjeni Jankovića i Radmana je „neozbiljna, diskutabilna i pravno neutemeljena“.

Podsjećamo da je predsjednik SO Andrija Radman kazao da “ne postoji pravni model da se razrješi neko ko obavlja funkciju predsjednika Opštine. Riječ je o zakonu koji kaže da će funkciju predsjednika Opštine obavljati potpredsjednik do izbora novog gradonačenika, kazao je Radman i ustvrdio da „u Herceg Novom ništa nije po procedurama koje je zakon mogao da predviti, u praksi postoji nešto što nikome od zakonodavaca nije moglo pasti na pamet da će se desavati u politčkom životu jednog parlamenta. Za inicijativu o njegovoj smjeni, Radman je kazao da je spreman da je odmah stavi na dnevni red SO , jer je on na funkciju predsjednika lokalnog parlamenta”došao političkom voljom i spreman je da bude smijenjen političkom voljom.

Bonus video: