Herceg Novi: Borba za prevlast u TO i raspodjelu para?

Uvjereni su da je njihov dojučerašnji koalicioni partner u vršenju vlasti u Herceg Novo –Građanska lista Izbor, imao presudan uticaj na rad TO,donošenje odluka i trošenje finasijskih sredstava
73 pregleda 0 komentar(a)
Konferencija, Foto: Slavica Kosić
Konferencija, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 21.02.2017. 14:28h

“Građani Herceg Novog su nezadovljni radom Turističke organizacije i u želji da razriješimo mnoge dileme, inicirali smo sazivanje vanredne Skupštine TO, koja zbog nedostatka kvoruma nije održana” , saopštili su na današnjoj konferenciji za novinare članovi skupštine TO Vladimir Zloković, Milica Milović, Milica Vuković i Zoran Kovačević.

“Od 2015 godine kroz Turističku organizaciju je “prošlo” skoro tri miliona eura i građani hoće da znaju gdje su utrošena ta sredstva”, kazao je Vladimir Zloković. Ističe da je dio sredstava utrošen namjenski, ali da trošenje dijela tih sredstva opredjeljenih, npr. za Evropsku prijestonicu kulture čiji je domaćin trebalo da bude Herceg Novi 2021 godine,traži dodatna pojašnjenja i analizu.

Predsjednik Nadzornog odbora TO Zoran Kovačević je naveo da je novi saziv Skupštine TO koji je izabran u aprilu 2015 godine , naslijedio brojne probleme, ali i 500.000 eura u kasi TO.Tvrdi da je Nadzorni organ nekoliko puta zahtjevao od tadašnje direktorice TO Bojane Blagojević i predsjednice Opštine Nataše Aćimović da se zakaže Skupština TO kako bi se razriješile mnoge dileme,prije svega oko trošenja sredstava, ali da odgovora nije bilo.

Uvjereni su da je njihov dojučerašnji koalicioni partner u vršenju vlasti u Herceg Novo –Građanska lista Izbor, imao presudan uticaj na rad TO,donošenje odluka i trošenje finasijskih sredstava.

Na pitanje Vijesti šta ih je sprečavalo da i ranije preduzmu slične korake, Zloković je kazao da “tek sada imaju poluge izvršne vlasti u njihovim rukama”, negirajući da su sadašnje aktivnosti preduzete u službi kampanje DPS pred lokalne izbore koji bi u Herceg Novom trebalo da budu održani do kraja maja, odnosno početka juna.

Milica Vuković je istakla da su ona i njena koleginica , obje iz DPS ukazivale na propuste, ali da su bile nadglasane.

Kovačević je danas kazao da inicijativa osam članova Skupštine Turističke organizacije, za smjenu Izvršnog odbora Turističke organizacije, u kojoj se kao razlozi navodeni: „neadekvatno trošenje finansijskh sredstava, neodgovarajuća prezentacija turističke ponude, neodgovarajući odnos prema organima TO i prema projektima i drugo“, nije bila u prvom planu. “Htjeli samo da se na sjednici Skupštine TO osvrnemo na rad i svih tijela skupštine i da budemo što kvalitetnije obavješteni o svim detaljima , ali i propustima za ove dvije godine”, kazao je Kovačević.

Podsjećamo da je prije nekoliko dana u saopštenju Izvršnog odbora TO, dostavljenom medijima navodeno da su finansijsko i programsko poslovanje za 2015. i 2016.godinu kao i Finansijski plan i Program rada TOHN za 2017.godinu usvojeni jednoglasno, bez primjedbi, a sa pohvalama na rad i ostvarene rezultate .

Kovačević je kazao da nisu željeli da ranije reaguju da ne bi zazvali blokadu rada TO i doveli u pitanje održavanje Praznika mimoze, koji finasira TO.

Press u prostorijama DPS

Učesnicima pressa danas nije bilo sporno što , kao predstavnici Tiurističke organizacije grada susret sa novinarima organizuju u prostorijama DPSa.

“To samo govori da DPS brine o građanima i njihovim interesima”, kazao je Zloković

“Zabrinjava inicijativa za smjenu Izvršnog odbora Turističke organizacije i najava promjene direktorice TO Herceg Novi, koja je na to mjestoo postavljena nedavno.. Ovaj postupak se mora posmatrati isključivo u svjetlu namjere arčenja značajnih finansijskih sredstava kojim TO raspolaže, a čije trošenje je i u prethodnom periodu bilo dosta teško pratiti”, komentarisala je predsjednica OO SNP Danijela Đurović.

Bonus video: