Koprivica poručuje da nije u sukobu interesa: Gostovao CEDEM-u, kaže da je po zakonu

Koprivica, koji je napustio CEDEM i prešao u Vladu, bio je gost na obuci koju je organizovala ova nevladina organizacija
2538 pregleda 3 komentar(a)
Nenad Koprivica, Foto: Luka Zeković
Nenad Koprivica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.02.2017. 07:49h

Iako je napustio Centar za demokratiju i ljudska prava (CEDEM) zbog prelaska u Vladu, Nenad Koprivica bio je gost na obuci koju je organizovala ova nevladina organizacija. Koprivica je bio izvršni direktor CEDEM-a više od 15 godina.

"Ovakav vid gostovanja se ne smatra sukobom interesa i apsolutno je u skladu sa pozitivno pravnim propisima Crne Gore", kazao je za "Vijesti".

CEDEM je u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Država, fondacijom Conrad Adenauer Stiftung i Centrom za obuku u sudstvu i tužilaštvu u Budvi organizovao trodnevnu obuku za mlade pravnike na temu Evropska konvencija o ljudskim pravima i krivični postupak. Prema riječima Koprivice, tamo nije bio predavač već gost kao bivši izvršni direktor CEDEM-a.

U agendi, koju je CEDEM dostavio "Vijestima”, Koprivica se nigdje ne pominje među izlagačima.

Premijer Duško Marković je krajem decembra potpisao rješenje kojim je Koprivica postavljen za direktora Direktorata za mlade pri Ministarstvu sporta. "

U CEDEM-u sam sporazumno raskinuo radni odnos na dan 28. 12. 2016, što automatski znači i podnošenje ostavke", kazao je. Agencija za sprečavanje korupcije nije odgovarala na pitanje da li je Koprivica prekršio zakon gostujući na obuci svoje doskorašnje NVO.

Bonus video: