Mijović ovjerio izjavu: Ako budem u vlasti, za pola godine ću ispuniti obećanja

Mijović smatra da za svu djecu u osnovnim školama treba obezbijediti besplatne udžbenike i pribor, mjesečne karte za prevoz i besplatne karte za sportska dešavanja
65 pregleda 0 komentar(a)
Saša Mijović, Foto: Grupa građana "Saša Mijović – Pobjednik od riječi"
Saša Mijović, Foto: Grupa građana "Saša Mijović – Pobjednik od riječi"
Ažurirano: 23.05.2018. 12:18h

Nosilac liste Grupa građana, Saša Mijović, ovjerio je danas u Osnovnom sudu izjavu kojom se obavezao da će, ako bude u prilici da učestvuje u vlasti, za pola godine ispuniti obećanja koja je dao građanima.

„Dosta nam je neispunjenih i lažnih obećanja, kako vlasti, tako i opozicije, za 30 godina mnogo smo obećanja čuli od njih, mnogo njih nije ispunjeno i niko ne odgovara“, kazao je Mijović novinarima nakon što je izjavu ovjerio u sudu.

On smatra da je nedostatak političke odgovornosti za predizborna obećanja politička praksa koja se mora prekinuti.

Mijović je kazao da je, jedna od obaveza koju je preuzela Grupa građana, a za čije ostvarenje je rok pola godine, osnivanje fonda za liječenje građana oboljelih od bolesti koje se ne mogu liječiti u Crnoj Gori.

On je rekao da bi taj fond kontrolisalo tijelo sastavljeno od stručnjaka.

Mijović smatra da za svu djecu u osnovnim školama treba obezbijediti besplatne udžbenike i pribor, mjesečne karte za prevoz i besplatne karte za sportska dešavanja.

Jedna od obaveza koju je preuzela Grupa građana, a za čije ostvarenje je rok pola godine jeste obezbjeđenje besplatnog prvog tretmana rehabilitacije na Kakarickoj gori.

Depolitizacija institucija na lokalnom nivou, kako smatra Mijović, je neophodna, a Grupa građana će, kako je poručio, spriječiti politička zapošljavanja i nepotizam.

On je kazao da je donijeta presuda protiv ministra prosvjete, Damira Šehovića, zbog diskriminacije na političkoj osnovi i dodao da je presuda takve vrste prva u regionu i u Evropi.

Prema njegovim riječima, poslovanje Glavnog grada, naročito štetni ugovori i aneksi bi trebalo da budu ispitani angažovanjem nezavisnog revizora.

Mijović je kazao da se građani Podgorice ne osjećaju bezbjedno i u vezi sa tim rekao je da će u saradnji sa nadležnim institucijama vratiti školske i angažovati pozorničke policajce.

„Policija ne djeluje preventivno, nego kada se nešto desi formira timove, šta rade timovi koje sada imaju“, naveo je Mijović.

Mijović je podsjetio na poziv koji je uputio svim političkim partijama u Crnoj Gori, a na koji se nijesu odazvali, da na isti način preuzmu odgovornost za sva politička obećanja data građanima u predizbornom periodu.

Bonus video: