SDP: Jednopartijski izbori u Nikšiću su izrugivanje demokratije

"Primjećujemo i da se iz DPS Pink-Informer medijskih krugova prizivaju i priželjkuju politički i pravosudni scenariji koji, umjesto smirivanja tenzija, zakonomjerno vode u sukobe"
11 komentar(a)
Ivan Vujović, Foto: Sdp.co.me
Ivan Vujović, Foto: Sdp.co.me
Ažurirano: 17.02.2017. 17:26h

Odbijanje Filipa Vujanovića da pokrene bilo kakvu aktivnost u cilju omogućavanja odlaganja izbora u Nikšiću je samo jedan od dokaza da DPS – u odgovara trenutno stanje podignutih tenzija, koje vodi devastiranju političkog sistema i njegovog svođenja na jednopartijski Parlament i jednopartijske izbore, smatra član Predsjedništva SDP-a Ivan Vujović.

"Primjećujemo i da se iz DPS Pink-Informer medijskih krugova prizivaju i priželjkuju politički i pravosudni scenariji koji, umjesto smirivanja tenzija, zakonomjerno vode u sukobe.Neprimjereno ponašanje dijela poslanika DF u skupštinskom holu prije dva dana upotpunjuje mozaik nestabilne političke i društvene klime koja se stvara, a zbog koje su građani sa pravom zabrinuti", kazao je Vujović.

On smatra da jednopartijski izbori koji se planiraju u Nikšiću su izrugivanje demokratiji i dodatno "dolivanje ulja na vatru sa ciljem jačanja a ne smirivanja tenzija".

"U krajnjem, DPS bi povlačenjem svoje liste za izbore u Nikšiću otvorio put za odlaganje izbora, ali je jasno je da je nekome ovaj scenario itekako odgovarao budući da zna da sigurno gubi Nikšić. To što se time kriza produbljuje i rizikuju čak i sukobi ne uznemirava puno ni Vujanovića ni njegove partijske nalogodavce, jer je za njih partijski interes uvijek bio na prvom mjestu. Zato ih ponovo pozivamo da se dozovu pameti i shvate da se Crna Gora ne može braniti jednopartijskim Parlamentom i jednopartijskim izborima. Autokratija koju nameću Crnoj Gori je najveća prijetnja Crnoj Gori, a nestabilnost koju prizivaju najveća je prijetnja prije svega građanima Crne Gore koji žele mirnu i stabilnu Crnu Goru", kazao je Vujović.

SDP je povodom odlaganja nikšićkih izbora zato pozvala Filipa Vujanovića da doprinese da se na ovom primjeru "stvari počnu rješavati".

"Svugdje u demokratskim državama predsjednik države je svojevrsni politički stabilizator u kriznim periodima. Nažalost, Vujanović je još jednom pobjegao od svoje dužnosti i odradio kako mu je partija naložila", zaključio je Vujović.

Bonus video: