DPS: DF ponašanjem u Skupštini pokušao da izazove incident i krvoproliće

"Da su iole odgovorni i da imaju trunku čiste savjesti, ne bi nasrtali na čestite ljude i žene po skupštinskim hodnicima, već bi sve što imaju da kažu rekli u Parlamentu ili pred nadležnim institucijama koje ih sumnjiče za teška krivična djela", saopšteno iz DPS-a
62 pregleda 32 komentar(a)
Budimir Aleksić, Milan Knežević, Predrag Sekulić, Foto: Savo Prelević
Budimir Aleksić, Milan Knežević, Predrag Sekulić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.02.2017. 14:53h

Demokratski front je ponašenjem u Skupštini Crne Gore juče pokušao da izazove incident i krvoproliće, ocijenjeno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

"Ono što je Demokratski front pokazao čitavoj crnogorskoj javnosti juče u Skupštini, ne može se nazvati nikako drugačije osim otvorenim nasiljem, siledžijstvom, bahaćenjem, uličarskim ponašanjem", navodi se u saopštenju.

Dodaju da se lideri DF-a, nakon jučerašnjih scena "više ne mogu nazvati ni političarima ni parlamentarcima".

"Žele destabilizaciju države po svaku cijenu. Da su iole odgovorni i da imaju trunku čiste savjesti, ne bi nasrtali na čestite ljude i žene po skupštinskim hodnicima, već bi sve što imaju da kažu rekli u Parlamentu ili pred nadležnim institucijama koje ih sumnjiče za teška krivična djela. Milan Knežević, Andrija Mandić, Milutin Đukanović, Budimir Aleksić, Milutin Zogović, Marina Jočić i svi ostali iz DF-a koji su juče svojim dripačkim ponašanjem i rječnikom izvrijeđali građane i crnogorsku javnost i ponizili čak i svoje pristalice ispred Skupštine, ostaće trajna sramotna mrlja u parlamentarnom i političkom životu države", saopšteno je iz DPS-a.

Kako se navodi "mora da u DF-u dobro znaju scenario za 16. oktobar, zato su spremni na sve, pa čak i na fizičke obračune i prolivanje krvi, samo da spašavaju svoju kožu".

"Kao što su svoje pristalice ostavili 24. oktobra 2015. i otišli na koljenice, tako bi i sada uradili sve u zamjenu za izbjegavanje sopstvene odgovornosti za krvoproliće koje su pripremali sa svojim saradnicima iz Rusije i Srbije. Kao što su juče uličarski vrijeđali, psovali i tukli, tako bi sjutra, da im se nekim čudom pruži prilika, organizovali da "lete glave" svima koji ne misle kao oni. Samo takav primitivizam, kakav karakteriše lidere DF-a, može da umisli da za njih ne važe zakoni i pravila, već da im njihovo shvatanje demokratije omogućava da rade što im padne na pamet, pa čak i da uličarski psuju i biju ljude i u sred Parlamenta. U toj bahatosti i primitivizmu kod njih je rodna ravnopravnost jednako zastupljena. Čekali smo cijeli dan da se čuje makar jedan glas razuma i da neko uputi riječi izvinjenja crnogorskoj javnosti za sva jučerašnja nepočinstva, ali nema pokajanja od strane DF-a. Ostaje gorak ukus, ali i još veća motivacija da još odlučnije moramo istrajati na odbrani i očuvanju naše države Crne Gore na njenom evropskom i evroatlantskom putu", zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Bonus video: