Bošković: Ne može doći do destabilizacije Crne Gore

Sve poruke sa sastanka bile su ohrabrujuće po građane Crne Gore, smatra Bošković
24 komentar(a)
Predrag Bošković, Foto: Gov.me
Predrag Bošković, Foto: Gov.me
Ažurirano: 15.02.2017. 16:29h

Ne može doći do destabilizacije Crne Gore, kazao je danas ministar odbrane Predrag Bošković, komentarišući dešavanja u Skupštini.

"Institucije sistema rade svoj posao. Ja računam da su i građani svjesni važnosti trenutka i da apsolutno ne može doći do destabilizacije Crne Gore," kazao je Bošković na marginama sastanka ministara NATO u Briselu.

Bošković danas počeo svoj prvi ministarski sastanak sa kolegama iz NATO, na kojem je, kako je kazao, obećana podrška Crnoj Gori.

"Ono sto su ohrabrujuće poruke jesu, prije svega, kada je Crna Gora u pitanju da apsolutno svih 28 zemalja članica NATO Alijanse su snažno na liniji podrške članstvu Crne Gore i više apsolutno nema nikakvih nedoumica po tom pitanju. Danas smo to čuli više puta," kazao je Bošković.

Prema njegovom mišljenju, sve poruke sa sastanka bile su ohrabrujuće po građane Crne Gore.

Na pitanje da li je u razgovoru sa američkim kolegom Džejmsom Matisom imao priliku da porazgovara o podršci predsjednika Donalda Trampa prijemu, Bošković je kazao da Crna Gora uživa apsolutnu podršku SAD.

Ministar je dodao da je prioritet Vašingtona trenutno izbor nove administracije.

"Ali ja sam optimista da sve to može biti završeno do 25. maja, kada je i predviđen Samit NATO," rekao je.

Upitan da li će na tom Samitu učestvovsti kao punopravna članica ili se ceka kraj godine, kao sto je nedavno nagovijestio generalni sekretar Jens Stoltenberg, Bošković je kazao da "o tome pričamo kada dođe taj datum".

On je ponovio da želja za clanstvom nije usmjerena protiv Rusije.

Bonus video: