Srdoč: Korumpirani Đukanović kupio NATO-om legitimitet

Srdoč ističe da će NATO samo dobiti probleme prijemom Crne Gore, napominjući da se doskorašnjem premijeru Milu Đukanoviću sudilo zbog šverca cigareta, a da se Prva banka njegovog brata sumnjiči za pranje novca
65 pregleda 30 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Luka Zeković
Milo Đukanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 13.02.2017. 08:13h

Korumpirani političari koriste prijem i članstvo u NATO kako bi kupili legitimitet, a novi primjer je Crna Gora i njen doskorašnji premijer Milo Đukanović, smatra izvršna direktorica Jadranskog instituta Nataša Srdoč.

"Crna Gora centar je međunarodnog organizovanog kriminala, ali je upotrijebila svoje nezakonito stečenu dobit kako bi organizovali zabave za američke goste”, istakla je u autorskom članku za "Hafington post".

Američki senator Džon Mekejn je u Crnoj Gori proslavio 70. rođendan, a pjevačica Madona i bivši predsjednik Bil Klinton dobili ogromne honorare za koncert, odnosno govor u Budvi.

Srdoč ističe da će NATO samo dobiti probleme prijemom Crne Gore, napominjući da se doskorašnjem premijeru Milu Đukanoviću sudilo zbog šverca cigareta, a da se Prva banka njegovog brata sumnjiči za pranje novca.

Ističe da će Crna Gora biti, kao u prethodna dva talasa širenja NATO, još jedna članica u kojoj nema vladavine prava. Posljednje dvije članice koje su se priključile NATO-u bile su Hrvatska i Albanija 2009. Srdoč tvrdi da je predsjednik SAD Donald Tramp u pravu što je NATO okarakterisao zastarjelim.

"NATO je zastario ne samo zbog svoje zastarjele misije, već zbog korupcije, neuspjeha članica da finansiraju troškove odbrane i manjka vladavine prava u mnogim članicama NATO-a, što je omogućilo cvjetanje mreža međunarodnog organizovanog kriminala", konstatuje ona.

Bonus video: