Davidović predvodi opozicionu koaliciju "Da radi Nikšić"

Pravo glasa na lokalnim izborima u Nikšiću ima oko 58.700 građana
344 pregleda 233 komentar(a)
Miodrag Davidović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Miodrag Davidović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 13.02.2017. 06:26h

Biznismen Miodrag Daka Davidović predvodiće šestočlanu opozicionu koaliciju na lokalnim izborima u Nikšiću 12. marta, a sadašnji gradonačelnik Veselin Grbović samostalnu listu DPS-a, saznaju "Vijesti".

Naziv liste koalicije koju predvode Demokratski front, Socijalistička narodna partija i Demos je "Da radi Nikšić".

Kako su kazali iz DF-a, koalicioni partneri su usaglasili broj mandata i njihov raspored na listi, a predaće je u utorak kada će, kako su rekli, biti poznat nosilac liste kao i ostala imena.

"Svi su zadovoljni i rasporedom na listi i brojem kandidata, a detalji će biti poznati u utorak“, saopštili su iz DF-a.

Prema nezvaničnim informacijama „Vijesti“ DF-u na 41-članoj listi pripada 28 mjesta, SNP-u pet, Demosu četiri, Radničkoj partiji dva a Komunistima i Demokratskoj srpskoj stranci (DSS) po jedan mandat.

Prema ranijim tvrdnjama sagovornika “Vijesti” iz opozicije, nikšićki biznismen je pristanak da bude nosilac liste uslovio formiranjem široke opozicione koalicije.

Opštinski odbor Socijaldemokrata Nikšića odlučio je sinoć da će ta partija nastupiti samostalno

Liste se moraju predati do 14. februara u ponoć i za sada se zna da će listu SDP-a pod nazivom „SDP Ranko Krivokapić - Snažan Nikšić - Država svima!" predvoditi Željko Nikolić, da će na čelu liste Demokratske Crne Gore biti Momo Koprivica, Građanskog pokreta URA Rade Milošević, a "Alternative" Darko Delibašić.

Pravo glasa na lokalnim izborima ima oko 58.700 građana.

Bonus video: