Sada i zvanično: DPS samostalno u Nikšiću, Grbović nosilac liste

Liste se moraju predati do 14. februara u ponoć i za sada se zna da će listu SDP-a pod nazivom "SDP Ranko Krivokapić - Snažan Nikšić - Država svima!" predvoditi Željko Nikolić, da će na čelu liste Demokratske Crne Gore biti Momo Koprivica, Građanskog pokreta URA Rade Milošević, a "Alternative" Darko Delibašić
183 pregleda 0 komentar(a)
Veselin Grbović, DPS, Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Veselin Grbović, DPS, Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 12.02.2017. 20:50h

Sadašnji gradonačelnik Nikšića Veselin Grbović predvodiće samostalnu listu Demokratske partoje socijalista (DPS) na lokalnim izborima u Nikšiću 12. marta, saopšteno je večeras iz te partije.

"Opštinski odbor DPS Nikšić je na XI sjednici, koja je održana, u nedjelju, 12. februara 2017. godine, donio jednoglasnu odluku, da DPS na lokalnim izborima, zakazanim za 12. mart u Nikšiću, nastupi samostalno, uvjerena u još jednu ubjedljivu pobjedu. Na istoj sjednici, jednoglasno je utvrđena i lista kandidata za odbornike: "DPS – Milo Đukanović – Nikšić – sigurnim korakom, za Crnu Goru!. Lista je osvježena sa preko 70% novih imena, a mandat odgovornosti nosioca liste, na predstojećim izborima, povjeren je predsjedniku Opštine Nikšić Veselinu Grboviću", saopšteno je iz te partije.

Ranije danas je saopšteno da je naziv liste koalicije koju čine Demokratski front (DF), Socijalistička narodna partija (SNP) i Demos za predstojeće lokalne izbore u Nikšiću "Da radi Nikšić".

Liste se moraju predati do 14. februara u ponoć. Listu Socijaldemokratske partije (SDP) pod nazivom "SDP Ranko Krivokapić - Snažan Nikšić - Država svima!" predvodiće Željko Nikolić, na čelu liste Demokratske Crne Gore biće Momo Koprivica, Građanskog pokreta URA Rade Milošević, a "Alternative" Darko Delibašić.

Iz Socijademokrata Ivana Brajovića večeras je saopšteno da će ta partija samostalno nastupiti na izborima u Nikšiću, ali nijesu rekli ko će biti nosilac liste.

Pravo glasa na lokalnim izborima 12. marta u Nikšiću, prema dosadašnjim podacima, ima oko 58.700 građana.

Bonus video: