Bečić: Opozicionar koji pomisli da uđe u Vladu sa DPS-om je najveći izdajnik CG

Bečić je po ko zna koji put ponovio da ne želi da ostavi bilo kakvu dilemu, a ona i saopštio jasan stav – onaj opozicionar koji i pomisli, a kamoli uđe u Vladu Duška Markovića i Vladu DPS-a, najveći je izdajnik u istoriji Crne Gore
81 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 11.02.2017. 19:56h

Od premijera nelegitimne većine, nastale nakon izbora održanih u atmosferi “terorističkih napada”, izabranog u polupraznom parlamentu, ništa bolje nismo ni očekivali nego da izjavi kako je bojkot parlamenta nastavak agresije na Crnu Goru, naveo je predsjednik Demokrata Aleksa Bečić nakon izlaganja prvog čovjeka Vlade Duška Markovića.

"Ova izvitoperena karakterizacija demokratskog čina u nedemokratskoj državi, koju smo imali priliku da čujemo od gospodina Markovića, jasno pokazuje dvije stvari: prvo, bojkot daje rezultat; drugo, Duško Marković i demokratija su miljama daleko jedno od drugog – ovaj Duško se ni za milimetar nije odmakao od Duška – šefa Službe. Naravoučenije: crna kutija jednom – crna kutija uvijek; obavještajac jednom – obavještajac vazda; zatvoreni um jednom – zatvoreni um vazda. Neke stvari su nepromjenjive i sad je mnogima jasno koliko su bili u krivu kad su današnjem premijeru dijelili kompliment da je tokom vremena povećao svoj demokratski kapacitet. Jedino što je on povećao jeste apetit za kontrolu i apetit za vlast. Ja sam i tada govorio da je to ista matrica svijesti partije iz koje je ponikao. Ipak, ne mogu da likujem što sam bio u pravu, jer okreni, obrni – građani ispaštaju", rekao je Bečić

Od prethodne njegove izjave, po riječima Bečića, mnogo je perfidnija ona kako su “vrata njegove Vlade otvorena za predstavnike građanske opozicije”.

Bečić je po ko zna koji put ponovio da ne želi da ostavi bilo kakvu dilemu, a ona i saopštio jasan stav – onaj opozicionar koji i pomisli, a kamoli uđe u Vladu Duška Markovića i Vladu DPS-a, najveći je izdajnik u istoriji Crne Gore.

"Premijer Marković je jedan od čelnih ljudi one partije i eksponent one politike koja je ovu državu i njene građane vratila pola vijeka unazad. On je jedan od onih čijom zaslugom su se tjerali radnici na ulice, njihove fabrike zatvarale, a mašine otimale i prodavale u bescijenje. On je dio vrhuške koja u mračnim kabinetima smišlja novu podjelu koju će kao kosku da baci gladnom narodu, ne bi li građani zaboravili da plaćamo nasjkuplje gorivo, da zbog sina predsjednika DPS-a plaćamo najviše račune za struju, da zbog sestre i korupcije pri kupovini Telekoma plaćamo najskuplji internet u regionu, da je zbog brAca budžet prazniji za 10,5 miliona eura. . . Ući u Vladu koja je ništa drugo do kamuflirani, našminkani izvor svih pošasti u našem društvu za proteklih dvije i po decenije, predstavljalo bi klasičnu pronevjeru časnih opozicionih glasača i besprizornu, buvljačku prodaju njihovih glasova. Nećemo valjda da slušamo iznova i iznova kako se država spašava, pa se zato bira “manje zlo”. Od DPS-a nema većeg zla i nema tog državnog interesa kojeg već odavno nijesu na doboš stavili. Ako su neki i mislili da ta priča prolazi, nakon primjera “narandžastih” kojima su se o glavu obile tikve koje su sadili sa DPS-om, ne vjerujem da više ima onih koji će se upustiti u tu avanturu. Ako se, pak, takav neko i nađe, bio bio označen kao hladno oružje u rukama DPS-a – obično sredstvo u izvršenju zločina nad sopstvenim građanima", izjavio je Bečić.

Na kraju, Bečić se osvrnuo na, po njegovom mišljenju, tragikomičnu izjavu koju je premijer, ne po prvi put, uspio da saopšti, a to je kako su “proteklih 7 i po mjeseci bili teški za Crnu Goru”.

"Gospodine Markoviću, zahvaljujući vama i vašima za Crnu Goru su teške prethodnih 27 godina. Ne teške, nego za ogromnu većinu građana nepodnošljive. I to je jedan od razloga što će vam i Nikšićani pokazati put u političku prošlost, kao što su to već učinili Budvani i Kotorani", zaključio je Bečić.

Bonus video: