Matijevićkoj limit 2.000 eura mjesečno

“Pravo rapolaganja službenom platnom karticom trenutno ima samo predsjednica Opštine i kartica je izdata na njeno ime”, odgovorila je portparolka Opštine Branka Čelanović na pitanje “Vijesti”
56 pregleda 0 komentar(a)
Snežana Matijević, Foto: Opština Tivat
Snežana Matijević, Foto: Opština Tivat
Ažurirano: 11.02.2017. 19:40h

Jedini funkcioner Opštine Tivat koji koristi službenu platnu karticu sa kojom se mogu plaćati računi novcem iz budžeta je gradonačelnica Snežana Matijević (DPS).

“Pravo rapolaganja službenom platnom karticom trenutno ima samo predsjednica Opštine i kartica je izdata na njeno ime”, odgovorila je portparolka Opštine Branka Čelanović na pitanje “Vijesti”.

Prema njenim riječima, mjesečni limit na službenoj platnoj kartici koju koristi Matijevićeva iznosi 2.000 eura.

Čelanovićeva je dodala da se u korišćenju platne kartice, gradonačelnica pridržava Uputstva o radu trezora.

“Tim Uputstvom definiše se način korišćenja poslovne platne kartice i njime je utvrđeno da karticu mogu koristiti starješine potrošačkih organizacija i druga zaposlena lica na osnovu pisanog odobrenja starješine. Istim uputstvom definisana je i svrha trošenja: troškovi reprezentacije, te troškovi nastali kao posljedica službenih putovanja u zemlji i inostranstvu”, pojasnila je Čelanovićeva.

Prema odluci o budžetu Opštine Tivat za 2017. godinu, kabinet gradonačelnice za reprezentaciju ima na raspolaganju ukupno 18.000, a za službena putovanja 12.000 eura

Bonus video: