Đukanović: Njegoš je vječan kao što je vječna Crna Gora

"Više nije neizvjesno da u Crnoj Gori više neće biti moguće ubuduće, kao do sada, nekažnjeno raditi protiv interesa države i nekažnjivo se upltati u vršenje terorističkih akata u ovoj zemlji, a sve pod firmom navodne političke aktivnosti", rekao je Đuaknović.
93 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.02.2017. 17:00h

Demokratska partija socijalista će najvjerovatnije na lokalnim izborima u Nikšiću nastupiti samostalno, a formalna odluka se može očekivati u ponedjeljak, kazao je predsjednik partije Milo Đukanović.

"Imamo iskustva sa posljednjih parlamentarnih izbora, gdje smo nastupili sami. Zadovoljni smo tim iskustvom. Na tim izborima samo za gotovo 20 odsto povećali broj mandata u odnosu na ono vrijeme kada smo nastupali u koalicionom aranžamanu. To je vrlo ohrabrujuća okolnost", rekao je Đukanović.

Na pitanje zašto DPS i dalje ćuti na javnu polemiku o Njegošu, on je rekao da je „priča oko Njegoša sastavni dio ove priče“.

"Pričajući o Njegošu mi pričamo o sebi i o toj našoj nesreći da zapravo pokušavamo da zloupotrijebimo svako pitanje za politizaciju, potpuno nepotrebnu. Tako da su na udaru ne samo sadašnje, nego i istorijske vrijednosti kao što je Njegoš.

On je rekao da novinari vjerovatno nijesu „dovoljno registrovali stav DPS-a oko toga“.

„Zato što je stav normalan i logičan – ne mislimo da o tome treba otvarati pitanje i pogađati se da li je Njegoš bio genocidan pjesnik. Pa naravno da nije. Njegoš je vječan kao što je vječna Crna Gora“, kazao je Đukanović.

On je optužio opoziciju da i dalje pokušava da ugrozi stabilnost u Crnoj Gori, poručujući joj da će morati za to da snosi odgovornost.

"Više nije neizvjesno da u Crnoj Gori više neće biti moguće ubuduće, kao do sada, nekažnjeno raditi protiv interesa države i nekažnjivo se upltati u vršenje terorističkih akata u ovoj zemlji, a sve pod firmom navodne političke aktivnosti", rekao je Đuaknović.

On smatra da je opozicija toga svjesna i da je to razlog njene nervoze.

Đukanović na konferenciji za novinare kazao da je još rano da se razmotri odluka o kandidatu partije za predsjedničke izbore, jer prvo, kako je istakao, DPS mora da pobijedi u Nikšiću, pa onda u drugim opštinama u kojima će ove godine biti održani lokalni izbori.

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović ranije je kazao da će predložiti Đukanoviću da bude kandidat DPS-a za predsjednika države.

Đukanović tvrdi da o kandidatu u partiji još nisu razmišljali.

"Prije toga imamo mnogo ozbiljnog posla. Treba da pobijedimo u Nikšiću, treba da pobijedimo na nekoliko lokalnih izbora još tokom ove godine, tu su Petnjica, Mojkovac, Cetinje, Herceg Novi. Čekaju nas izbori u 14 opština iduće godine," kazao je šef DPS-a.

Galerija

Bonus video: