Marković: Učlanjenje Crne Gore u NATO je pobjeda vizije Evrope

Na sastanku je takođe razgovarano o napretku Crne Gore u evropskim integracijama, konstatovan ostvaren uspjeh kroz prizmu 26 otvorenih poglavlja, ali i namjera Crne Gore, da na bazi ostvarenih rezultata započne i novu fazu – zatvaranje pregovaračkih poglavlja
25 komentar(a)
Elen Goldstin, Duško Marković, Foto: Zoran Đurić
Elen Goldstin, Duško Marković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 08.02.2017. 17:17h

Pitanje stabilnosti na Zapadnom Balkanu je ključno za ukupni napredak i prosperitet regiona, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i direktorke za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan i Tursku u Evropskoj službi za vanjsko djelovanje Angeline Ajhorst.

Konstatujući narastajuće tenzije na Balkanu, predsjednik Marković je kazao da je važno da među državama regiona postoji atmosfera i volja da se o svim pitanjima razgovara u duhu razumijevanja. U tom kontekstu, sagovornici su posebno istakli ulogu i značaj Crne Gore kao dugogodišnjeg faktora stabilnosti u regionu. Predsjednik Marković je izrazio spremnost države da nastavi tim putem.

Na sastanku je takođe razgovarano o napretku Crne Gore u evropskim integracijama, konstatovan ostvaren uspjeh kroz prizmu 26 otvorenih poglavlja, ali i namjera Crne Gore, da na bazi ostvarenih rezultata započne i novu fazu – zatvaranje pregovaračkih poglavlja.

Predsjednik Marković je istakao značaj evroatlantskih integracija za sazrijevanje društva i jačanje demokratije u državi. Naveo je da članstvo Crne Gore u NATO, koje se očekuje na proljeće, znači pobjedu vizije Evrope i zapadne demokratije i njenih vrijednosti.

Bonus video: