Milošević: DPS čvrsto opredijeljena da formalizuje procese EU i NATO integracija

"Sagovornici su izrazili spremnost za nastavak saradnje u cilju snažnije demokratizacije crnogorskog društva", zaključuju iz DPS-a
77 pregleda 4 komentar(a)
Tarzan Milošević, Ursula Koh Laugvic, Foto: DPS
Tarzan Milošević, Ursula Koh Laugvic, Foto: DPS
Ažurirano: 08.02.2017. 14:36h

Politički direktor Demokratske partije socijalista Crne Gore Tarzan Milosevic sastao se danas sa Ursulom Koh Laugvič, direktorkom regionalne kancelarije za Srbiju i Crnu Goru Fridrih Ebert Fondacije.

"Upoznavajući je sa aktuelnom društveno političkom situacijom, direktor Milošević se osvrnuo na ukupna dešavanja koja su prethodila parlamentarnim izborima, a posebno na politički ambijent koji je karakterisao dan kada su izbori održani i nakon proglašenja rezultata. Tokom razgovora, politički direktor DPS-a je upoznao sagovornicu sa činjenicom da su rezultate izbora i njihovu regularnost potvrdile sve relevantne međunarodne posmatračke misije, kao i da je visoka izlaznost potvrda povjerenja građana u politike koje im garantuju proevropsku i prozapadnu budućnost. U tom smislu, on je istakao da bojkot Parlamenta od strane opozicije nema valjano utemeljenje, ukazujući takođe na nekonzistentnost opozicije u dijelu ideoloških i programskih načela. Milošević je zaključio da nova Vlada na čelu sa DPS-om ostaje čvrsto opredjeljena za procese integracija u EU I NATO i njihovu formalizaciju, što će dodatno garantovati ne samo stabilnost Crne Gore, već i čitavog Regiona", navode iz DPS-a

Laugvich je ocjenila da je Crna Gora u međunarodnim krugovima prepoznata kao lider u Regionu kada su u pitanju EU I NATO integracije i izrazila nadu da će Crna Gora ostvariti svoje strateške ciljeve da bude dio evropskih i evroatlantskih struktura.

"Sagovornici su izrazili spremnost za nastavak saradnje u cilju snažnije demokratizacije crnogorskog društva", zaključuje se.

Bonus video: