Lekić: Vladajuća koalicija preuzima odgovornost za produbljivanje političke krize

"Crna Gora očekuje od Evropske unije, uključujući i Francusku kao njenu istaknutu članicu, da u dijalogu sa ukupnim spektrom političkog života u Crnoj Gori, zajedno podstaknu racionalno prevazilaženje krize", kazao je Lekić
4 komentar(a)
Kristin Tudik, Miodrag Lekić, Foto: Demos
Kristin Tudik, Miodrag Lekić, Foto: Demos
Ažurirano: 07.02.2017. 17:35h

Demos, kao i ukupna opozicija, predlaže racionalan izlazak iz duboke krize na koju aktuelna crnogorska vlast nema ozbiljan odgovor, saopštio je danas lide Demosa Miodrag Lekić.

"Tim nesavjesnim ponašanjem vladajuća koalicija preuzima odgovornost za neminovno produbljivanje političke krize u zemlji. Demos, kao i ostala opozicija, ostaje pri stavu da nema povratka u Parlament sve dok se ne sazna nedvosmislena istina o zvanično objavljenom državnom udaru na dan izbora koji je uslovio neslobodne, te samim tim i nelegitimne izbore, koje treba ponoviti u razumnom u roku", kazao je Lekić na današnjem sastanku sa ambasadorkom Francuske u Crnoj Gori Kristin Tudik.

Lekić je kako je saopšteno iz Demosa kazao da ta partija "razumije povremene izjave zapadnih partnera da je Parlament mjesto dijaloga, što je inače poznato, kao što je isto tako poznata istina da u nijednoj demokratskoj zemlji izbori održani na dan državnog udara ne bi mogli biti prihvatljivi kao demokratski standard".

"Crna Gora očekuje od Evropske unije, uključujući i Francusku kao njenu istaknutu članicu, da u dijalogu sa ukupnim spektrom političkog života u Crnoj Gori, zajedno podstaknu racionalno prevazilaženje krize", kazao je Lekić.

Uz Demosa su takođe saopštili da je Tudik izrazila očekivanja da će se aktuelna kriza razriješiti na demokratski način i u interesu svih građana Crne Gore.

"Sagovornici su se saglasili da Crna Gora i Francuska imaju dobre odnose koje i ubuduće treba razvijati na bilateralnom planu, posebno u ekonomskom i kulturnom domenu", zaključuje se u saopštenju Demosa.

Bonus video: