Koprivica: Simović hoće da bajkama zamaže oči Nikšićanima

Kandidat Demokrata za predsjednika Opštine Nikšić dodaje da je poljoprivreda Nikšića devastirana od strane burazerskih preduzeća
128 pregleda 48 komentar(a)
Momo Koprivica, Foto: Demokrate
Momo Koprivica, Foto: Demokrate
Ažurirano: 07.02.2017. 15:00h

O tome da je kampanja Dps-a posrnula i prije zvaničnog početka govori ministarski aktivizam Milutina Simovića. DPS je u rasulu, smatra Momo Koprivica, kandidat Demokrata za predsjednika Opštine Nikšić.

"Opozicioni bojkot parlamenta i kampanja opozicionih partija, ali i nezadovoljstvo birača Dps-a zbog iznevjerenih obećanja, bacili su ih na koljena. Uz sve to, DPS ima koalicioni kapacitet ravan nuli. Niko sa Dps-om neće, jer je to pitanje časti. Niko, osim priveska čiji program može stati u jednu limenku. Kad neće niko, onda Simović pritiče Grboviću da zajedno šire iluzije o razvoju grada", navodi Koprivica.

On dodaje da Nikšićani i poljoprivrednici znaju za onu narodnu "dok lisica pridikuje, pazi na živinu".

"DPS ministar hoće da bajkama zamaže oči građanima Nikšića da ne bi vidjeli i do kraja shvatili očajno stanje privrede i 2 000 zaposlenih manje za samo četiri godine, ali i planirane pohare koje narod mora zaustaviti. Lokalna vlast Nikšića je dobar domaćin samo za partijske i budžetske parazite. Tu Simović može biti odličan savjetodavac. Interesantna je Simovićeva izjava da sredstva za razvoj poljoprivrede "nije teško dobiti, samo je bitno da se ispoštuje procedura". A pod procedurom se podrazumijeva članska karta DPS-a i broj obezbijeđenih glasova. Isti onaj šablon po kojem se partijski kuriri guraju u opštinsku administraciju, Vodovod, Elektroprivredu, itd, a sve na teret građana."

Kandidat Demokrata za predsjednika Opštine Nikšić dodaje da je poljoprivreda Nikšića devastirana od strane burazerskih preduzeća.

"Takođe, ništa nije urađeno da se poboljša korišćenje poljoprivrednog zemljišta, ne bi li se stvorila efilasna proizvodnja stočne hrane i smanjili troškovi domaćih poljoprivrednih proizvođača. Ništa nije učinjeno da se ukrupne posjedi što je uslov efikasne poljoprivredne proizvodnje. Tako, danas 45% gazdinstava u Nikšiću raspolaže sa manje od 0,5 hektara zemljišta. Očigledno je Simović došao da završi ono što je započeo kao ministar poljoprivrede. Nakon što je uništio seoske djelove Nikšića, došao je da dokrajči i gradski dio. No, taj devastacioni talas će zaustaviti Nikšićani 12. marta kad predstoji mirno i demokratsko izvrtanje iz fotelja", zaključuje se.

Bonus video: