Simović o ukidanju varijabila za službenike MUP-a: O tome još nijesmo razgovarali

Varijabilni dio zarade odnosi se na dopunski dio radnog vremena na novi kvalitet. Siguran sam da će taj varijabilni dio biti sa jedankim kriterijumom za sve zaposlene, varijabila kao nagrada za nešto vanredno, dopunsko i kao vrednovanje kvaliteta rada", kazao je Simović
1 komentar(a)
Milutin Simović, posjeta Nikšiću, Foto: Svetlana Mandić
Milutin Simović, posjeta Nikšiću, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 06.02.2017. 20:01h

Potpredsjednik Vlade Milutin Simović kazao je tokom radne posjete Nikšiću da Vlada razmatra na koji način da varijabile za službenike Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) imaju puni smisao i da im je želja da "varijabilni dio zarade odgovori osnovnim kriterijumima".

"Varijabilni dio zarade odnosi se na dopunski dio radnog vremena na novi kvalitet. Siguran sam da će taj varijabilni dio biti sa jedankim kriterijumom za sve zaposlene, varijabila kao nagrada za nešto vanredno, dopunsko i kao vrednovanje kvaliteta rada", kazao je Simović odgovarajući na pitanje da li je Vlada odlučila da ukine varijabile za službenike MUP-a i Uprave policije i kako bi se to odrazilo na njihov rad.

"O tome još nijesmo razgovarali. Siguran sam da će taj varijabilni dio biti sa jednakim kriterijumom za sve zaposlene. Varijabila kao nagrada za nešto vanredno, dopunsko i kao vrednovanje kvaliteta rada. To je generalno naš odnos prema politici varijabila. Svakako sprovodeći sve to u uslovima kada treba realizovati racionalizaciju javne potrošnje, u uslovima kada sprovodimo plan finasijske konsolidacije", kazao je Simović.

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić ranije je pismeno obavijestio oko 5.000 službenika tog ministarstva i Uprave policije da u budžetu za ovu godinu nema novca za isplaćivanje varijabila.

Bonus video: