URA odgovorila DF-u: Ne pomažite DPS-u

„Dok se lokalni funkcioneri Bošnjačke stranke sprdaju sa DPS-om, time obesmišljavajući iluziju njihove moći i stabilnosti, fokus svake odgovorne opozicione političke partije mora biti – smjena vlasti u Nikšiću, u susret sve izvjesnijoj demokratskoj smjeni vlasti i na državnom nivou“, istakli su u pokretu URA
53 pregleda 30 komentar(a)
DPS, Foto: DPS
DPS, Foto: DPS
Ažurirano: 06.02.2017. 15:55h

U susret lokalnim izborima u Nikšiću, kao gradu sa velikim ekonomskim problemima u kojem rastu samo broj nezaposlenih i broj iseljenih, ovih dana aktuelna međuopoziciona prepucavanja idu u korist isključivo grogiranom DPS-u, istakli su u Građanskom pokretu URA.

„Dok se lokalni funkcioneri Bošnjačke stranke sprdaju sa DPS-om, time obesmišljavajući iluziju njihove moći i stabilnosti, fokus svake odgovorne opozicione političke partije mora biti – smjena vlasti u Nikšiću, u susret sve izvjesnijoj demokratskoj smjeni vlasti i na državnom nivou“, istakli su u pokretu URA.

URA ističe da je politika „državnog udara na standard građana“ doživjela potpuni debakl u Budvi i Kotoru, te da se ogromno nezadovoljstvo građana mora kanalisati ka glavnim krivcima za takvo stanje, a ne ka drugim opozicionim partijama.

„U posljednjih šest godina, iz Nikšića se iselilo preko 3.000 ljudi, dok je rekordan broj nezaposlenih porastao za još 2.000. Sa druge strane, uprkos činjenici da lokalna uprava posluje sa minusom od 1.35 milona eura, a da drastično rastu dugovi i porezi, u posljednjem četvorogodišnjem mandatu, partijskim zapošljavanjima skoro je dupliran godišnji iznos za zarade i doprinose. Za te, ali i mnoge druge probleme građana Nikšića, odgovoran je isključivo DPS“, naveli su u tom pokretu.

Zbog svega navedenog, URA je pozvala kolege iz DF-a da poštuju ranije potpisani Sporazum o nenapadanju, te pomognu demokratskim promjenama i uspostavljanju odgovorne, legitimne i kredibilne nove lokalne uprave u Nikšiću.

„Pokušaj privlačenja biračkog tijela drugih opozicionih subjekata, ne uzima ni jedan glas DPS-u, već samo zbija njihove redove i daje legitimitet retorici bivšeg i sadašnjeg šefa UDBE i Vlade. A to je, bez ikakve sumnje, pucanj u sopstveno koljeno iskrene opozicione borbe, za uspostavljanje demokratskog sistema i borbu protiv kriminala“, zaključili su u tom pokretu.

Bonus video: