Milić: Za SNP je DPS jedini protivnik, nelegitimna vlast nastavlja da produbljuje podjele

"Svi ekonomski parametri su u crvenom, trenutna Vlada svakog dana građane zadužuje za 1,8 miliona eura, javni dug od 80% BDP-a visi kao teg o vratu države Crne Gore, dok se istovremeno više od 700 miliona eura poreskog duga oprašta tajkunima bliskim vlasti", kazao je između ostalog Milić
91 pregleda 14 komentar(a)
Srđan Milić, Kristin Tudik, Foto: SNP
Srđan Milić, Kristin Tudik, Foto: SNP
Ažurirano: 06.02.2017. 15:14h

Kada su u pitanju izbori u Nikšiću, kao i na svim izborima, za SNP je jedini politički protivnik DPS i cilj svima mora da bude smjena loše DPS vlasti, a ne borba za mandat više u opoziciji, saopoštio je danas Srđan Milić predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP).

Kako je saopšteno iz SNP, Milić se danas u Podgorici sastao sa Kristin Tudik, ambasadorkom Francuske u Crnoj Gori.

Milić je ukazao da aktuelna nelegitimna vlast nastavlja staru matricu produbljivanja podjela u Crnoj Gori.

"Svi ekonomski parametri su u crvenom, trenutna Vlada svakog dana građane zadužuje za 1,8 miliona eura, javni dug od 80% BDP-a visi kao teg o vratu države Crne Gore, dok se istovremeno više od 700 miliona eura poreskog duga oprašta tajkunima bliskim vlasti. Pokrivenost uvoza izvozom iznosi svega 15,8 odsto, nezaposlenost je na rekordnom nivou, a posebno je alarmantno što je gotovo svaka druga mlada osoba u Crnoj Gori bez posla", naveo je Milić, dodajući da, ukoliko se želi naredak, mora se zaustaviti politika štancovanja podjela i privrednog sunovrata u režiji aktuelne vlasti.

On je istakao da će SNP i u narednom periodu nastaviti da nudi konkretne i realne predloge za rješavanje problema svih građana Crne Gore, jer Crna Gora zaslužuje domaćinsko, stručno i odgovorno upravljanje.

U saopštenju SNP-a se dodaje da je na sastanku je bilo riječi i o aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji u Crnoj Gori.

"Milić je ukazao na nepostojanje političke volje kod trenutne vlasti da se ozbiljno uhvati u koštac sa organizovanim kriminalom i korupcijom, zbog čega se, nažalost, na ulicama crnogorskih gradova gine kao na ratištima. Milić je ponovio da u najkraćem roku treba utvrditi puno pravno i političko razrješenje afere "državni udar", kao i načina finansiranja, odnosno ukupnih troškova i izvora prihoda svih učesnika parlamentarnih izbora. Podsjećajući da jedinstven stav svih opozicionih stranaka da je Parlament nelegitiman, jer nije proizvod slobodno izražene volje građana na izborima, Milić je ocijenio da bi bilo čiji pojedinačan ulazak u Skupštinu predstavljao neprincipijelan potez, koji bi ugrozio buduće zajedničko djelovanje opozicije", piše u saopštenju SNP-a.

Iz te partije su rekli i da su Milić i Tudik razmjenili mišljenja i o dinamici evropskog puta Crne Gore.

"Milić je ukazao na negativne tendencije u regionu, koje mogu značiti vraćanje Zapadnog Balkana u vrijeme 90-tih godina prošlog vijeka, a to je ono što građanima ovog prostora najmanje treba. Imajući u vidu dobre i sadržajne bilateralne odnose dvije zemlje, Milić je naglasio da postoji dovoljno prostora za produbljivanje saradnje Francuske i Crne Gore u mnogim oblastima, posebno u domenu kulture, umjetnosti i obrazovanja, naročito veće zastupljenosti i izučavanja francuskog jezika u školskim programima. Takođe, iako je saradnja na ekonomskom planu veoma mala, postoje brojne mogućnosti za njen razvoj u oblasti turizma", rekli su iz SNP-a.

Iz SNP-a su takođe naveli da je zajednički ocijenjeno da i današnji susret predstavlja nastavak dobre saradnje i političkog dijaloga SNP-a i diplomatskih predstavnika Francuske u Crnoj Gori.

Sastanku su prisustvovali i portparolka SNP-a Slađana Kaluđerović, direktorica Narodne kancelarije predsjednika SNP-a Ljiljana Lutovac i Dragan Vukić, član Asocijacije mladih.

Bonus video: