Muratović: Pustite Muhovića, istražite zločine nad Bošnjacima

Iz Višeg državnog tužilaštva kazali da prate Muhovićeve medijske nastupe i da će, ukoliko zaključe da u njima elemenata krivičnog djela pokrenuti krivični postupak
115 pregleda 85 komentar(a)
Aldin Muratović, Foto: Radio Petnjica
Aldin Muratović, Foto: Radio Petnjica
Ažurirano: 04.02.2017. 08:20h

Član Glavnog odbora Bošnjačke stranke Aldin Muratović poručio je Tužilaštvu da se ne bavi Adnanom Muhovićem, već bitnijim stvarima kao što su deportacija Bošnjaka, zločini u Kaluđerskom Lazu i Bukovici.

Iz Višeg državnog tužilaštva kazali da prate Muhovićeve medijske nastupe i da će, ukoliko zaključe da u njima elemenata krivičnog djela pokrenuti krivični postupak. Muhović je prethodno izjavio da su Crnogorci mala nacija i da je više Bošnjaka u Tuzlanskom kantonu nego Crnogoraca u svijetu. Lider BS Rafet Husović se izvinio javnosti zbog Muhovićevih izjava.

“Zašto se tužilaštvo ne bavi slučajevima kao što su Kaluđerski laz, Bukovica, deportacija Bošnjaka iz Herceg Novog i drugim zločinima počinjenim nad bočnjačkim narodom, a ne da sprečava i guši slobodu govora, slobodnim političarima iz reda bošnjačkog nacionalnog korpusa, koji nijesu poltroni i ulizice vlasti. Ne znam čime je Muhović zaslužio da bude praćen od tužilaštva, osim, ako im statistika nije problem i osnovi matematike”, izjavio je Muratović za portal “Radio Petnica” i pozvao Tužilaštvo da ne ponovi tzv. “Sandžački proces”.

Komentarišući Muhovićeve medijske nastupe, zamjenik predsjednika Demosa Goran Danilović je na svom Facebook nalogu napisao da mu treba čestitati što je svojim izjavama totalno skrenuo pogled građana sa gorućih problema, od naknadi za majke do puzajuće inflacije.

Bonus video: