Marković i Nikolić: Veliki potencijal za ekonomsku saradnju

Njih dvojica su ocijenila da je ključni preduslov za to efikasnije infrastrukturno povezivanje Srbije i Crne Gore, posebno izgradnja auto-puta i rekonstrukcija pruge Beograd - Bar
271 pregleda 11 komentar(a)
Duško Marković, Tomislav Nikolić, Foto: Gov.me
Duško Marković, Tomislav Nikolić, Foto: Gov.me
Ažurirano: 03.02.2017. 18:22h

Predsjednik Republike Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković ocijenili su danas da dvije zemlje imaju veliki potencijal za saradnju u oblasti energetike i turizma, a da je ključni preduslov za sve efikasnije infrastrukturno povezivanje Srbije i Crne Gore.

Njih dvojica su ocijenila da je ključni preduslov za to efikasnije infrastrukturno povezivanje Srbije i Crne Gore, posebno izgradnja auto-puta i rekonstrukcija pruge Beograd - Bar.

Govorilo se i o imovini Srbije u Crnoj Gori, vrijednoj više od sto miliona eura, koja uopšte nije iskorišćena. Predloženo je da se pomoću zajedničkih projekata ta imovina stavi u funkciju, kako bi počela da donosi profit.

Predsjednik Nikolić i premijer Marković razgovarali su i o položaju Srba u Crnoj Gori, o političko - bezbjednosnoj situaciji u regionu, i o članstvu u Evropskoj uniji, gdje su zaključili da bi bilo dobro da zajedno komuniciraju ka toj organizaciji i da se međusobno podržavaju na svom evropskom putu.

Gojković i Marković: Odnosi dobri, intenzivirati parlamentarnu saradnju

Predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković i premijer Crne Gore Duško Marković ocijenili su danas da su međudržavni odnosi dobri i da je potrebno intenzivirati parlamentarnu saradnju, saopštila je Skupština Srbije.

"Mi, kao predstavnici građana, moramo da poštujemo želju građana i Srbije i Crne Gore da što bolje sarađujemo", kazala je Gojković i pozvala predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića da posjeti Srbiju.

Predsjednica Skupštine i premijer Crne Gore složili su se da je važna saradnja i svih parlamentarnih odbora, kako u oblasti evropskih integracija, tako i u oblasti privrede, saobraćaja, bezbjednosti i kulture.

Marković je rekao da su odnosi Srbije i Crne Gore najbolji do sada i izrazio uvjerenje da će biti još bolji.

Bonus video: