Uehara: SAD će nastaviti da podržavaju Crnu Goru

Uehara je čestitala Jokiću postavljanje na novu dužnost i iskazala očekivanje da će izuzetno dobra saradnja dvije države u narednom periodu biti unaprijeđena
6 komentar(a)
Margaret En Uehara, Foto: Savo Prelević
Margaret En Uehara, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.02.2017. 16:53h

Sjedinjene Američke Države (SAD) nastaviće da snažno podržavaju Crnu Goru na putu evroatlantskih integracija, rekla je danas američka ambasadorka u Podgorici Margaret En Uehara.

Ona je, u razgovoru sa načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore general-potpukovnikom Ljubišom Jokićem, kako je saopšteno, izrazila uvjerenje da će Kongres SAD uskoro verifikovati Protokol o pristupanju Crne Gore NATO-u.

Jokić je zahvalio ambasadorki na pomoći koju SAD pružaju Vojsci Crne Gore na putu pristupanja NATO, i izrazio očekivanje da će se saradnja dvije države na polju bezbjednosti i odgovora savremenim prijetnjama i izazovima nastaviti.

Uehara je čestitala Jokiću postavljanje na novu dužnost i iskazala očekivanje da će izuzetno dobra saradnja dvije države u narednom periodu biti unaprijeđena.

"Ambasadorka je istakla da će SAD nastaviti da pružaju Crnoj Gori snažnu podršku na putu evroatlantskih integracija i izrazila uvjerenje da će američki Kongres uskoro verifikovati Protokol o pristupanju Crne Gore NATO", kaže se u saopštenju.

Bonus video: