DF: Konačna odluka Demokrata o samostalnom nastupu u Nikšiću bila bi pogrešna i štetna

"Imali smo nedavne parlamentarne izbore koji su jasno pokazali da građani žele objedinjavanje opozicije i veoma su precizno definisali našu snagu na osnovu koje je lako definisati međusobne odnose"
82 pregleda 35 komentar(a)
Nikšić snijeg, Nikšić led, Foto: Svetlana Mandić
Nikšić snijeg, Nikšić led, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 03.02.2017. 15:25h

Još jednom pozivamo Demokratsku Crnu Goru da preispita svoju odluku o samostalnom izlasku na lokalne izbore u Nikšiću. Smatramo da je Demokratama mjesto zajedno sa nama, u širokoj nikšićkoj koaliciji koja će dovesti do promjena u gradu pod Trebjesom i našim sugrađanima ponuditi perspektivu i izlaz iz očajnog stanja u koje nas je uvukao DPS, saopšteno je iz Demokratskog fronta "Sadašnja odluka Demokratske CG o samostalnom nastupu ne samo da je pogrešna, nego je i štetna po ukupne opozicione napore da promijenimo vlast u Nikšiću. Izbori u Nikšiću predstavljaju prelomni politički događaj u Crnoj Gori, zbog koga smo dužni da se izdignemo iznad sitnih stranačkih kalkulacija, pojedinačnih interesa, sujeta, netolerancije, kako bi zajedničkim nastupom obezbijedili sigurnu pobjedu nad DPS-om, i otvorili proces promjena u Crnoj Gori", kažu u Demokratskom frontu.

Oni su takođe naveli da izbori u Nikšiću ne bi trebalo da predstavljaju poligon za dokazivanje.

"Imali smo nedavne parlamentarne izbore koji su jasno pokazali da građani žele objedinjavanje opozicije i veoma su precizno definisali našu snagu na osnovu koje je lako definisati međusobne odnose. DF Nikšić ponovo poziva Demokrate da prije nego što donesu konačnu odluku, još jednom pogledaju razglednicu uništenog Nikšića i njegovih razorenih fabrika, mladost bez perspektive, urušavanje kulturnih, moralnih i ljudskih vrijednosti, i tek onda saopšte da li je njihova sebična odluka o samostalnom nastupu i konačna", navodi se u saopštenju.

U Demokratskom frontu su sigurni da će Demokratska Crna Gora njihov poziv shvatiti kao dobru namjeru.

"Slobodni Nikšić nam je vjerujemo zajednički cilj. Takođe, nije nikakvo novo otkriće da zajedništvo predstavlja najsigurniji i najefikasniji put ka promjenama, jer se na taj način smanjuje manevarski prostor DPS-u za njihove malverzacije i zloupotrebe, i sprečava se rasipanje glasova, koje je toliko puta bilo kobno za opoziciju. Dakle, vrijeme je za koalicionu saradnju, koja je jedini garant za sigurnu pobjedu u Nikšiću. Svaku vrstu neodgovornosti i sebičluk bilo kog političkog subjekta slobodni građani Nikšića neće podržati na ovim izborima. Ako konačna odluka Demokrata ne bude usmjerena ka zajedništvu sa DF-om, to će značajno umanjiti šanse za sigurnu pobjedu opozicije, jer će se veliki dio energije trošiti na preraspodjelu opozicionog biračkog tijela, i kvarenje međusobnih odnosa", zaključeno je u saopštenju.

Saopštenje su potpisali Janko Milatović iz Nove srpske demokratije, Veljko Vasiljević iz Pokreta za promjene, Vera Bulatović iz Demokratske narodne partije, predstavnik radničke partije Aleksandar Roganović, Branislav Draganić iz PUPI CG, Radislav Stanišić iz Jugoslovenske komunističke partije, Miomir Kovačević iz DSS-a i Žarko Bojović iz Srpske radikalne stranke.

Bonus video: