Krivokapić: DPS postaje sve otuđeniji od naroda

Krivokapić je naglasio da je SDP posvećen da i u ovoj fazi, kao i prije godinu dana kada je kroz Parlamentarni dijalog dao presudan doprinos stabilizaciji političke krize, daje konsturktivan doprinos i predlaže realna rješenja koja mogu voditi dogovoru koji bi se bazirao na novim izborima
94 pregleda 35 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Hans Ginter Matern, Foto: SDP
Ranko Krivokapić, Hans Ginter Matern, Foto: SDP
Ažurirano: 02.02.2017. 18:15h

Predsjednik Socijaldemokratske partije Crne Gore Ranko Krivokapić sastao se danas sa ambasadorom Savezne Republike Njemačke Hans Ginter Maternom, sa kojim je razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori.

"Krivokapić je upoznao ambasadora o poziciji SDP-a kada je riječ o rješavanju duboke političke krize u Crnoj Gori, koja podrazumijeva ponavljanje izbora kao prethodni uslov, koji bi se održali najkasnije sa predsjedničkim izborima u prvoj polovini 2018. On je iskazao zabrinutost zbog produbljivanja ne samo političke već i socioekonomske krize i sve većih nameta na građane, kao i nastavka pogubne ekonomske politike DPS-a, prelivanja društvenog bogatstva i resursa u vlasništvo i džepove uske grupe ljudi bliske vrhu DPS", navodi se u saopštenju.

“DPS postaje sve otuđeniji od naroda i gubi kontakt sa teškom političkom i sociekonomskom stvarnošću što može voditi daljoj eskalaciji ukupne krize”, rekao je Krivokapić i dodao da se stvaranjem sve većeg socijalnog jaza Crna Gora destabilizuje.

On je naveo da je forsiranje podjela u društvu, njihovo produbljivanje umjesto rada na njihovom prevladavanju, osnovni koncept DPS i ima samo jedan cilj - da se na podjelama i zavadama vlada i bogati, pri čemu su ideologije, nacije i države za vrh ove partije promjenljiva kategorija koja je uvijek u funkciji očuvanja nekontrolisane vlasti.

Krivokapić je naglasio da je SDP posvećen da i u ovoj fazi, kao i prije godinu dana kada je kroz Parlamentarni dijalog dao presudan doprinos stabilizaciji političke krize, daje konsturktivan doprinos i predlaže realna rješenja koja mogu voditi dogovoru koji bi se bazirao na novim izborima.

U saopštenju se dodaje da je slučaj državnog udara na sam izborni dan, nezavisno od toga što nadležni organi utvrde kao istinu u tom slučaju, izborni proces učinio nelegitimnim, jer je svakome iole objektivnom jasno i očigledno da se u uslovima “pripreme najvećeg krvoprolića od 2. Svjetskog rata” građani nijesu mogli slobodno izjašnjavati.

“Zato je i puno pravno i političko-bezbjednosno rješavanje slučaja Državni udar neophodan uslov za povratak elementarnog povjerenja i organizaciju novih izbora”, rekao je Krivokapić.

Krivokapić i Matern su zajednički zaključili da je prioritet svih političkih subjekata da posvećeno rade na prevladavanju političke krize

Bonus video: