Zenka: U CG manjinski narodi zajedno sa većinskim direktno utiču na integracione procese

91 pregleda 1 komentar(a)
Rabi Alhantouli, Mehmet Zenka, Foto: Ministarstvo za ljudska i manjinska prava
Rabi Alhantouli, Mehmet Zenka, Foto: Ministarstvo za ljudska i manjinska prava
Ažurirano: 31.01.2017. 20:34h

Otvaranje Ambasade Palestine u Podgorici unaprijediće saradnju između dvije države i afirmisati njene potencijale u prijateljskoj Crnoj Gori, ocijenjeno je na sastanku ministra za ljudska i manjinska prava Mehmeda Zenke sa ambasadorom Palestine, Rabijem Alhantoulijem.

Zenka je podsjetio da je Palestina bila među prvim državama koje su priznale obnovu crnogorske nezavisnosti i, kako je kazao, tako podržala vrijednosti državne politike Crne Gore.

"Multietničnost, multikonfesionalnost i multikulturalnost. U Crnoj Gori, manjinski narodi imaju mogućnost i priliku da, zajedno sa predstavnicima većinskog naroda, direktno utiču na integracione procese države Crne Gore, a rezultati koje donosi takva saradnja su jedini održiv", istakao je Zenka.

Alhantouli je čestitao Zenki na imenovanju i poželio mu uspješan mandat.

On je istakao da je Crna Gora ostvarila značajan uspjeh u oblasti poštovanja ljudskih prava u pretpristupnim pregovorima za članstvo u Evropskoj uniji i kazao da je uvjeren da će nastaviti uspješno da ispunjava svoje obaveze na integracionom putu.

"Ambasador je upoznao ministra sa situacijom u Palestini, kao i sa spremnošću da tokom svog diplomatskog mandata ojača saradnju države Crne Gore i Palestine. Sa sastanka je poručeno da će dvije zemlje, u narednom periodu, jačati saradnju u oblasti unaprijeđenja ljudskih prava i sloboda, kao i promociji njihove važnosti", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: